Berlusconi vrea să preia controlul ProSiebenSat1 Media
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi
Fostul premier al Italiei, Silvio Berlusconi, vrea să preia controlul complet al trustului ProSiebenSat1 Media.

Media For Europe (MFE), vehiculul de investiții al familiei lui Silvio Berlusconi, a informat autoritatea austriacă de concurență cu privire la intenția sa de a prelua controlul unic de facto al ProSiebenSat1 Media, a anunțat Autoritatea Federală pentru Concurență din Germania.

MFE, controlată de familia fostului premier italian, a devenit în timp cel mai mare acționar al ProSiebenSat1 Media, cu 29,9% din capitalul său, cu puțin sub pragul de 30% pentru lansarea unei oferte de preluare a grupului media german.

MFE crede de mult timp că o fuziune între grupurile media europene este necesară în fața concurenței acerbe din partea giganților de streaming, precum Netflix sau Amazon, însă ProSiebenSat.1 a arătat până acum puțin entuziasm față de această idee.

Trustul are 15 canale TV gratuite și cu plată pe care ledifuzează în Germania, Austria și Elveția, în direct și la cerere, care sunt monetizate prin comercializarea de spoturi publicitare în segmentul de divertisment, precum și indirect, prin intermediul portofoliului Commerce & Ventures și are în jur de 7.000 de angajați.

Compania îl are ca CEO pe Rainer Beaujean de la începutul anului 2022 și a înregistrat în 2021 venituri de 4,494 miliarde euro.

Citește și:

Tranzacții pe piața media. Se dorește un jucător paneuropean în sectorul TV

Operatorul italian de televiziune cu plată Mediaset nu exclude o posibilă fuziune cu rivalul german ProSieben, dar susţine că prioritatea o reprezintă planul privind crearea unui jucător paneuropean în sectorul de resort, pentru a face faţă concurenţei din acest sector, transmite Reuters. 

Mediaset a fost fondat în 1987 de fostul premier italian Silvio Berlusconi. Actualul director general al grupului, Pier Silvio Berlusconi, le-a spus jurnaliştilor că prioritatea sa o reprezintă finalizarea proiectului de a folosi o nouă companie holding olandeză, MediaforEurope (MFE) ca o platformă pentru a dezvolta alianţa paneuropeană.

În mai, Mediaset a anunţat achiziţionarea unei participaţii de 9,6% la ProSiebenSat.1 şi se bazează pe firma germană şi pe alţi posibili parteneri să-şi unească forţele prin intermediul MediaforEurope, folosind o platformă tehnologică comună pentru a oferi în Europa servicii de streaming. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel