Bilanţ coronavirus 29 decembrie. O nouă zi cu peste 1.000 de cazuri COVID în 24 de ore
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Bilanț: Cel mai mare număr de decese din ultimele 3 luni din cauza COVID-19
Bilanț: Cel mai mare număr de decese din ultimele 3 luni din cauza COVID-19
România a înregistrat o nouă zi cu peste 1.000 de cazuri COVID în 24 de ore. De asemenea, au fost raportate 35 de decese dintre care 2 anterioare. În Bucureşti, incidenţa cazurilor este staţionară, 0,61 cazuri COVID la mia de locuitori.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 29 decembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 1.271 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

Bilanţ coronavirus 29 decembrie. De asemenea, au fost raportate 35 de decese dintre care 2 anterioare.

Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile este, miercuri, în Bucureşti de 0,61 cazuri la mia de locuitori, la fel ca în ziua precedentă, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică.

Dezvoltatorii NU mai pot să CRESCĂ PREȚURILE cu 10-15%. Explicații

Cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2 în Capitală a fost atinsă pe 22 octombrie – 16,54 cazuri la mia de locuitori.

Medici citaţi de Ro-vaccinare atrag atenţia că „secțiile de terapie intensivă nu sunt goale”.

„Avem pacienți la terapie intensivă și de 45 de zile. Toți pacienții de acum sunt nevaccinați.
La un moment dat am avut doi pacienți de aceeași gravitate, unul vaccinat și unul nevaccinat. Pacientul vaccinat a mers din ce în ce mai bine, iar cel nevaccinat din ce în ce mai rău. Cel vaccinat este acum acasă, iar cel nevaccinat nu mai este printre noi”, a povestit dr. Ciprian Gîndac, medic primar ATI.

Între timp autorităţile se pregătesc pentru valul 5 de coronavirus. Experţii în sănătate publică şi medicii se aşteaptă ca numărul cazurilor COVID să crească din ianuarie 2022 şi pe fondul răspândirii OMICRON în România. Până acum numărul infectărilor cu tulpina Omicron în România a ajuns la 38, potrivit Ministerului Sănătăţii, dar sunt în lucru şi alte secvenţieri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel