BILANŢ CORONAVIRUS 9 ianuarie 2022. Bucureştiul intră în scenariul GALBEN
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
BILANŢ CORONAVIRUS 9 ianuarie 2022. Bucureştiul intră în scenariul GALBEN
BILANŢ CORONAVIRUS 9 ianuarie 2022. Bucureştiul intră în scenariul GALBEN
Incidenţa cazurilor de Covid creşte din nou în toată ţara, ambulanţele fac din nou parte din peisajul sonor al ţării, dar sistemul sanitar nu se află încă sub presiune.

 Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 9 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 4.712 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 14 decese. Nu sunt raportate decese anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile pentru Bucureşti este, duminică, de 2.17 cazuri la mia de locuitori, în creştere faţă de ziua precedentă, când s-a înregistrat o valoare de 1,76 la mia de locuitori, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, sâmbătă, că aproape 41.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, din care peste 8.000 cu prima doză.

Întrebată într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria dacă este târziu pentru adoptarea certificatului verde, Adriana Pistol a spus: „În acest moment, încă nu este târziu, dar sigur că la un moment dat, dacă creşterea numărului de cazuri va fi foarte mare, în câteva săptămâni s-ar putea să devină într-adevăr târziu”.  Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis reducerea perioadelor de carantină, începând de sâmbătă.

Perioada de carantină va fi de cinci zile pentru persoanele vaccinate anti-COVID sau care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile. Pentru restul persoanelor, carantina se va reduce de la 14 la 10 zile. Aceleaşi reguli vor fi valabile şi pentru contacţii direcţi ai persoanelor confirmate cu SARS-CoV-2.

Purtarea măştii a redevenit obligatorie şi în aer liber începând de sâmbătă şi nu vor mai fi permise măştile textile, ci doar cele tip medical sau FFP2, a transmis Guvernul. „Izolarea este 7 zile pentru pozitivii care sunt vaccinaţi şi 10 pentru cei care nu sunt vaccinaţi”, a mai precizat sursa citată. Persoanele vaccinate sau trecute prin boală în ultimele 180 de zile nu intră în carantină la sosirea in România dacă vin din state UE, indifferent de zona în care sunt clasate acestea (verde, galbenă, roşie). Aceste persoane nu intră în carantină la sosirea în România din state terţe, indifferent de zona în care sunt clasate acestea, dacă prezintă rezultatul negative al unui test RT-PCR nu mai vechi de 48 de ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...


pixel