Bill Clinton mai rămâne o noapte în spital. Pentru ce a fost spitalizat fostul președinte
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Fostul preşedinte american Bill Clinton, 75 de ani, va sta o noapte în plus în spitalul din California unde primeşte tratament pentru o infecţie nelegată de COVID-19, a anunţat sâmbătă purtătorul său de cuvânt, Angel Urena.

Bill Clinton, preşedinte al Statelor Unite din 1993 până în 2001, a fost internat marţi seară cu o infecţie în sânge la UCI Irvine Medical Center de la Universitatea din California, la sud de Los Angeles.

El "va rămâne în spital peste noapte pentru a continua să primească antibiotice intravenoase înainte de externarea programată" duminică, a precizat pe Twitter purtătorul său de cuvânt, subliniind că "toţi indicatorii de sănătate evoluează în direcţia cea bună".

Fostul preşedinte este într-o "dispoziţie bună şi şi-a petrecut timpul cu familia, regăsindu-şi prietenii şi urmărind fotbal universitar".

Potrivit New York Times, citând un colaborator, Bill Clinton a dezvoltat o infecţie a căilor urinare care s-a transformat în septicemie.

El a mai fost spitalizat în trecut, cum s-a întâmplat şi în 2004, când a fost supus unei operaţii de bypass coronarian cvadruplu pentru a elibera patru artere înfundate, şi în 2010 când a suferit o angioplastie. 

"Marţi seara, preşedintele Clinton a fost internat la centrul medical UCI pentru a primi tratament pentru o infecţie nelegată de COVID-19. El se reface, este într-o dispoziţie bună şi extrem de recunoscător medicilor, infirmierilor şi personalului care i-a oferit excelente îngrijiri", a spus Angel Urena într-un comunicat pe Twitter.

Citește și: Cât durează forma asimptomatică de COVID-19? Răspund experții germani

Purtătorul de cuvânt a publicat de asemenea un comunicat al medicilor lui Bill Clinton, în care se precizează că acesta a fost spitalizat "pentru a fi monitorizat îndeaproape" şi că i s-au administrat intravenos antibiotice. Clinton "rămâne la spital pentru o monitorizare constantă", adaugă comunicatul medicilor, făcând referire la o infecţie de sânge.

Potrivit CNN, septicemia provine de la o infecţie a căilor urinare care s-a răspândit în sistemul sangvin al lui Bill Clinton. Acesta s-a simţit obosit marţi în timpul vizitei sale în California şi s-a deplasat la spital, unde ipotezele unei infectări cu COVID-19 sau probleme cardiace au fost infirmate, a relatat corespondentul medical al postului, Sanjay Gupta.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel