''Eradicarea poliomielitei este aproape. Dar boala rămâne o ameninţare (...)'', a estimat Bill Gates, copreşedinte al fundaţiei, într-o intervenţie prin videoconferinţă în cadrul Summitului Mondial pentru Sănătate care se desfăşoară în capitala Germaniei.
Suma va fi donată Iniţiativei mondiale pentru eradicarea poliomielitei (IMEP), un parteneriat public-privat, al cărui obiectiv este eliminarea definitivă până în 2026 a poliomielitei, boală împotriva căreia există un vaccin.
Această boală foarte contagioasă, care afectează sistemul nervos şi poate duce la paralizie permanentă, afectează în principal copiii cu vârste sub cinci ani. Însă orice persoană nevaccinată poate contracta virusul.
De la lansarea sa în 1988, IMEP a contribuit la reducerea cazurilor de poliomielită cu peste 99% la nivel global şi a permis evitarea a peste 20 de milioane de cazuri de paralizie, aminteşte Fundaţia Gates într-un comunicat.
Pakistanul şi Afganistanul sunt singurele două ţări din lume unde poliovirusul sălbatic, cea mai cunoscută formă a virusului, continuă să fie endemic. Însă două ţări africane - Malawi şi Mozambic - au detectat, de asemenea, în 2022, pe teritoriile lor cazuri importate de infectare cu poliovirusul salbatic.
''În ciuda progreselor istorice din ultimii ani, întreruperea vaccinărilor de rutină, informaţiile eronate privind vaccinarea, tulburările politice şi inundaţiile tragice din Pakistan în 2022 au subliniat urgenţa finalizării eforturilor dedicate eradicării poliomielitei'', a mai precizat fundaţia.
Un alt fapt considerat ''îngrijorător'' este acela că variante ale virusului au fost detectate în ţări în care maladia dispăruse, cum ar fi Statele Unite şi Marea Britanie, se mai spune în comunicat.
IMEP grupează Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), Rotary International şi Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite. IMEP este finanţată de parteneri din sectorul public, privat şi bănci de dezvoltare.
Citește și Bill Gates a găsit o piață ce se anunță COLOSALĂ. A investit milioane
ar magnatul american tocmai a investit 20 de milioane de dolari în tehnologia dezvoltată de compania Blue Frontier, ce se anunță o piață uriașă. Era firesc, prin urmare ca Bill Gates să nu lipsească de la ”petrecere”.
Mai ales acum, într-o perioadă în care investește în tot felul de soluții tehnologice, unele dintre ele contestate, pentru a combate schimbările climatice. Fondatorul Microsoft a pus de data aceasta ochii pe Blue Frontier, o companie nou înființată care caută soluții de climatizare mai prietenoase cu clima.
Miliardarul american tocmai a investit 20 de milioane de dolari (19,46 milioane de euro), prin intermediul fondului său Breakthrough Energy Ventures, în acest start-up american. Potrivit Agenției Internaționale pentru Energie, în prezent sunt utilizate aproximativ 2 miliarde de aparate de aer condiționat în întreaga lume. Pe măsură ce valurile de căldură se intensifică, acest stoc ar putea crește cu peste 50% în următorii zece ani.
Scenariu îngrijorător
O perspectivă cu adevărat îngrijorătoare, mai ales că, potrivit National Renewable Energy Laboratory (Golden, Colorado) și Palo Alto Research Center (California), aerul condiționat este deja responsabil pentru aproape 4% din emisiile de gaze cu efect de seră.
Pentru a încerca să reducă acest impact, inginerii de la Blue Frontier se bazează pe un nou sistem de răcire prin evaporare, care poate elimina umiditatea din aer mai eficient decât fluidele convenționale, care afectează stratul de ozon. Citește mai departe AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Alegerea lui Donald Trump în...
Agenția Națională de...
România a primit un semnal...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
Șeful Fondului Suveran al...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...