Miliardarul Bill Gates a promis din nou că își va dona averea, adăugând că în cele din urmă va "dispărea" de pe lista bogaților lumii.
Această declarație a fost făcută în momentul în care cofondatorul Microsoft a anunțat că va face o donație de 20 de miliarde de dolari către fondul organizației filantropice pe care o conduce împreună cu fosta sa soție Melinda.
Al patrulea cel mai bogat om din lume a declarat că are "obligația" de a-și returna resursele către societate.
Gates s-a angajat pentru prima dată să își doneze averea în 2010, dar de atunci valoarea sa netă s-a mai mult decât dublat.
În prezent, el valorează 118 miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes, dar această valoare va scădea semnificativ după ce, în luna iulie, va face o donație către Fundația Bill și Melinda Gates, fondul de caritate pe care l-a înființat împreună cu fosta sa soție în anul 2000.
Într-un mesaj postat pe Twitter, Bill Gates a declarat că fundația își va crește cheltuielile de la 6 miliarde de dolari pe an la 9 miliarde de dolari până în 2026, din cauza recentelor "eșecuri globale", inclusiv pandemia, Ucraina și criza climatică.
"În timp ce privesc spre viitor, intenționez să donez practic toată averea mea fundației", a spus el. "Voi coborî și, în cele din urmă, voi ieși de pe lista celor mai bogați oameni din lume”, a afirmat cofondatorul Microsoft și a adăugat că: ”Am obligația de a returna resursele către societate în moduri care au cel mai mare impact pentru reducerea suferinței și îmbunătățirea vieții. Și sper că și alte persoane aflate în poziții de mare bogăție și privilegii și vor face și acestea acest pas mai ales în acest moment”.
Fundația Gates lucrează pentru a eradica boli precum malaria, pentru a îmbunătăți educația și pentru a aborda problema condițiilor sanitare precare. În 2020, se credea că este a doua cea mai mare fundație caritabilă din lume, deținând active în valoare de 49,8 miliarde de dolari și este susținută de alți binefăcători bogați, precum investitorul miliardar Warren Buffett.
Deși fundația a făcut o treabă bună, unii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la etica unui efort privat care exercită o influență atât de mare.
Fundația este cel mai mare donator privat pentru Organizația Mondială a Sănătății, fiind pe locul al doilea după SUA cu donația sa anuală din 2018. Preocupările în acest sens au devenit mai acute după ce fostul președinte Donald Trump a amenințat că va retrage finanțarea americană.
Bill Gates a deținut titlul de cea mai bogată persoană din lume, conform Forbes, între 1995 și 2010, și din nou între 2013 și 2017.
Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, l-a detronat de pe primul loc în 2017, înainte ca directorul executiv al Tesla, Elon Musk, să ocupe prima poziție în 2022.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Pieţele financiare şi-ar putea...
Ministerul Finanţelor continuă...
România se numără din nou...
Bluesky, platforma socială descentralizată care a...
Bitcoin continuă să surprindă...
Bursa de Valori Bucureşti a închis în creştere şedinţa...
Indicele bancar ROBOR a înregistrat o nouă creştere.
Rusia este principalul...
Banca Naţională a comunicat...
Autoritatea Electorală...
Gabriel Zetea, noul președinte...
Declarațiile președintelui ales...
O analiză a BERD pe această...
BNR a transmis un comunicat în care sunt prezentate...
Pasiune, ritm, culoare - aceasta este Spania, iar...
Această măsură este esențială pentru ca Turcia să poată...
O realitate care ridică semne...
Analistul economic Adrian...
În mod specific, compania este interesată de...
Una dintre cele mai mari și...
Confortul și funcționalitățile...
Este o decizie majoră, care reflectă ambițiile Huawei de a-și construi un...