COP29: Ce prevede acordul lăudat de unii, criticat de alții, încheiat la Baku
La capătul unor dezbateri...
El Salvador intenționează să emită primele obligațiuni bitcoin din lume, care vor fi folosite pentru a construi orașul "Bitcoin City". Anunțul a fost făcut de președintele țării, Nayib Bukele, în cadrul unui eveniment care a încheiat o lungă campanie de promovare a criptomonedelor, relatează presa internațională.
Autoritățile din El Salvador au încheiat un acord cu compania Blockstream, specializată în blockchain, pentru a lansa obligațiuni în bitcoin în valoare de 1 miliard de dolari pe Liquid Network, a declarat pentru Bloomberg Samson Mou, strategul șef al companiei. Jumătate din încasările din obligațiuni vor fi convertite în bitcoin, iar cealaltă jumătate va fi cheltuită pentru infrastructura orașului și pentru stațiile de minerit, care vor funcționa cu ajutorul energiei vulcanului.
Potrivit lui Bukele, "Bitcoin City" ar urma să fie construit în regiunea La Union, din estul țării. O centrală geotermală va fi construită lângă vulcanul Conchagua pentru a alimenta orașul cu energie. Rezidenții nu vor plăti impozite pe venit, proprietate și câștiguri de capital și vor putea extrage criptomonede folosind energie geotermală. Taxa pe valoarea adăugată, de 10%, va fi folosită de autorități pentru dezvoltarea orașului.
Citește și Învârte criptomonede, e miliardar, dar vrea să-și doneze toată averea
"Investește aici și fă câți bani vrei. Este un oraș complet ecologic care funcționează și primește energie de la vulcan", a spus Bukele. Potrivit cifrelor oficiale, aproape 25% din energia electrică generată în El Salvador provine din energie geotermală, notează CNBC.
Din 7 septembrie, guvernul din El Salvador a recunoscut bitcoin ca mijloc oficial de plată. Bukele a explicat că utilizarea criptomonedei ar ajuta El Salvador să atragă investiții, să crească consumul și să reducă costurile transferurilor de bani pentru milioanele de rezidenți care lucrează în afara țării.
Potrivit Reuters, sondajele de opinie arată că salvadorienii sunt sceptici cu privire la utilizarea bitcoin ca monedă oficială, iar problemele legate de introducerea token-ului au dus la proteste în stradă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
La capătul unor dezbateri...
Dana Tănase, directorul...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Suedia este pregătită să...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...