Cifra zilei: 13.481 de firme au pus lacătul pe ușă în România
Această tendință reflectă...
Acest salt al celei mai populare monede digitale este reacdție la lansarea pe Wall Street a unui produs financiar legat de criptocurrency, un pas istoric în democratizarea acestuia.
Criptomoneda, care se tranzacționa cu mai puțin de un dolar în urmă cu 12 ani, a atins un vârf în timpul tranzacționării la 66.100 de dolari. Bitcoin afișează o creștere de 50% pe lună și de peste 450% pe ani.
După Elon Musk și Cathie Wood, toate personalitățile lumii de investiții își dau cu părerea despre criptomonede și în special despre bitcoin. Unii sunt împotrivă, iar alții sunt pro, dar toți au ceva de spus și de comentat. Bitcoin este o adevărată vedetă în discuțiile oamenilor de afaceri și nu numai.
În acest sens, investitorul american Carl Icahn a declarat că nu cumpără bitcoin, dar că activul digital ar putea fi valoros dacă inflația scapă de sub control. „Ne ocupăm de multe afaceri, multe studii de piață, cercetări și găsim companii pe care le înțelegem, dar, recunosc, nu pot înțelege bitcoin”, subliniat Icahn, supranumit și investitorul-gropar.
Într-adevăr, criptomoneda și blockchain rămân un mister pentru unii. Bazat pe o nouă tehnologie, banul virtual a luat prin surprindere lumea finanțelor. "Nu spun că este rău sau bun. Spun doar că nu îl înțelegem și nu vom investi în ceva ce nu înțelegem", a explicat Icahn.
Citește și ”Vine criza!” Miliardarul Carl Icahn nu crede în minuni: ”Vom intra în impas”
Omul de afaceri a recunoscut că moneda digitală ar putea deveni rezervă de refugiu dacă prețurile continuă să crească. Unii investitori au spus că Bitcoin a înlocuit aurul ca protecție împotriva inflației. "Cred că juriul este în favoarea Bitcoin. Dacă inflația devine endemică, atunci da, cred că are valoare, dar va fi inflația endemică? Sau va interveni guvernul va opri lucrurile, așa cum a procedat China? Există atât de multe variabile că este un lucru foarte greu de investit din punctul meu de vedere ".
În opinia lui Carl Icahn, bitcoin este un joc riscant, comparabil cu jocurile de noroc. "Mă întrebați despre bitcoin, apoi voi paria. Dacă trebuie să pariez, aș putea merge la Las Vegas”, a spus el.
Popularitatea bitcoin-ului și a altor monede digitale a crescut în 2021, investitorii sperând la adoptarea sporită a activului și la o mai mare cooperare din partea autorităților de reglementare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Un concept surprinzător și...
Președintele ales a dezvăluit într-un timp record numele...
Dana Tănase, directorul...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Suedia este pregătită să...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...