Bittnet Group va intra în acţionariatul Softbinator Technologies

Autor: Mara Ivan
Data publicării:
O tranzacție de mare perspectivă
O tranzacție de mare perspectivă
Bittnet (BNET) va intra în acţionariatul Softbinator Technologies SA, companie de product development, specializată în designul, dezvoltarea şi lansarea pe piaţă de produse software, prin preluarea unui pachet de 25% din capitalul social.  Potrivit unui comunicat al companiei, valoarea tranzacţiei se ridică la aproximativ două milioane de dolari şi va fi plătită printr-un mix de cash şi equity.

Evoluţia indicatorilor financiari cheie ai Softbinator Technologies, care prezintă o dublare anuală a veniturilor din ultimii 3 ani, evoluţie ce va fi menţinută şi în cursul anului 2020, a fost unul dintre principalele considerente pentru care Bittnet a decis să intre în acţionariatul companiei. De asemenea, prin această decizie, Bittnet vizează deschiderea unei noi arii de servicii - software development şi abordarea pieţei Nord-Americane cu proiecte comune.

"În ultimii ani, în numeroase discuţii cu acţionarii noştri a apărut întrebarea legată de o investiţie a grupului într-o companie specializată în dezvoltare de software. Am fost încântaţi să găsim această oportunitate alături de un partener cu care împărtăşim o istorie de business şi, pe lângă raţionamentele de tip financiar, motivele care au determinat şi consolidat această colaborare sunt valorile comune în care credem, pe baza cărora ne-am format şi dezvoltat companiile", a declarat Mihai Logofătu, CEO Bittnet Group.

Softbinator Technologies, companie de product development în domenii ca fintech, edtech, healthtech, e-commerce, IoT, RPA, inteligenţă artificială/robotică şi blockchain, îşi desfăşoară activitatea în cele două centre din Bucureşti şi Constanţa, care reunesc peste 80 de ingineri software. Anul acesta, compania estimează că va atinge o cifră de afaceri de 3 milioane de dolari.

Citește Lenovo construiește prima fabrică europeană în Ungaria

"Parteneriatul cu Bittnet a pornit de la un proiect comercial şi s-a dezvoltat de-a lungul timpului până la formula de astăzi, în care ne putem completa serviciile şi putem lansa împreună servicii noi în vederea dezvoltării unui portofoliu de clienţi comun. Am urmărit dintotdeauna evoluţia Bittnet cu respect şi admiraţie, din acest motiv suntem mândri de această nouă colaborare şi suntem convinşi că va aduce rezultate cu impact pozitiv pe termen lung pentru toate părţile implicate, ţinând cont de vasta expertiză cumulată", a declarat Daniel Ilinca, CEO & fondator Softbinator Technologies.

Printre planurile de dezvoltare ale Softbinator Technologies se află identificarea de noi oportunităţi de creştere, atât prin dezvoltare de produs, cât şi prin investiţii tehnologice în companii inovatoare. Principalele pieţe vizate, unde Softbinator Technologies îşi propune să-şi aducă aportul în produse inovative, sunt SUA, Israel şi Japonia. Achiziţia pachetului de 25% din Softbinator Technologies SA va fi supusă aprobării Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor Bittnet, ce va avea loc în noiembrie 2020. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia

pixel