BNR dezvăluie: Așa arată portretul perfect al unei afaceri de succes în România!
Un studiu publicat de Banca...
Cel mai scump cadou a fost primit tot de către Tăriceanu de la un oficial din Coreea de Sud, fiind vorba de un set de dopuri pentru sticla de vin decorate cu bucăți fine de perlă, în valoare de aproximativ 170 de euro, însă președintele Senatului nu a fost impresionat așa că l-a lăsat în patrimoniul instituției. Pe Tăriceanu l-a lăsat rece și un cadou primit de la președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, o broderie aurită înrămată, decorată cu o sculptură de lemn, de circa 128 de euro.
Cu o valoare de circa 168 de euro este un tablou care înfățișează cartierul vechi din Hanoi, tablou pe care vicepreședintele Claudiu Manda l-a primit de la un oficial din Vietnam. Manda a fost impresionat de tablou așa că l-a păstrat. Cristian Dumitrescu, președintele Comisiei de politică externă, a păstrat un vas turcesc ce înfățișează un alt recipient, o bombonieră, primit de la un oficial din Turcia, de circa 91 de euro. De la omologul său din Parlamentul Serbiei, Dumitrescu a primit un obiect decorativ care înfățișează o opincă, obiect cu o valoare de 24 de euro. Senatorul a plecat cu opinca acasă.
Citește și: Salariul lor depinde de cât dau la săraci. Formula magică din Casa Poporului
Lui Adrian Țuțuianu i-a plăcut un cadou primit de la un parlamentar din Turkmenistan, anume un covor de rugăciune, o kipă și o pereche de ciorapi, setul fiind apreciat la 51 de euro. Tot Țuțuianu a păstrat o cutie metalică decorată cu motive tradiționale marocane.
Dintre cele 20 de cadouri de protocol primite de senatori în 2018, cel mai ieftin este unul pe care Călin Popescu-Tăriceanu l-a primit de la un demnitar din Palestina, anume o coliță poștală cu două timbre și o broderie, cu o valoare de circa 6 euro. Ca de obicei, Tăriceanu l-a lăsat la Senat.
Potrivit legii, cadourile de protocol primite de către demnitarii statului român nu pot depăși 200 de euro. În caz contrar, dacă vor să le păstreze, ei trebuie să achite contravaloarea pentru ceea ce depășește acest prag. Bunurile care nu sunt păstrate rămân în patrimoniul instituției, iar o comisie le evaluează și le scoate la licitație pentru suplimetarea resurselor bugetar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Un studiu publicat de Banca...
Guvernul României urmează să...
Ministerul Dezvoltării,...
Agenția Națională pentru...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...