Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Cel mai scump cadou a fost primit tot de către Tăriceanu de la un oficial din Coreea de Sud, fiind vorba de un set de dopuri pentru sticla de vin decorate cu bucăți fine de perlă, în valoare de aproximativ 170 de euro, însă președintele Senatului nu a fost impresionat așa că l-a lăsat în patrimoniul instituției. Pe Tăriceanu l-a lăsat rece și un cadou primit de la președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, o broderie aurită înrămată, decorată cu o sculptură de lemn, de circa 128 de euro.
Cu o valoare de circa 168 de euro este un tablou care înfățișează cartierul vechi din Hanoi, tablou pe care vicepreședintele Claudiu Manda l-a primit de la un oficial din Vietnam. Manda a fost impresionat de tablou așa că l-a păstrat. Cristian Dumitrescu, președintele Comisiei de politică externă, a păstrat un vas turcesc ce înfățișează un alt recipient, o bombonieră, primit de la un oficial din Turcia, de circa 91 de euro. De la omologul său din Parlamentul Serbiei, Dumitrescu a primit un obiect decorativ care înfățișează o opincă, obiect cu o valoare de 24 de euro. Senatorul a plecat cu opinca acasă.
Citește și: Salariul lor depinde de cât dau la săraci. Formula magică din Casa Poporului
Lui Adrian Țuțuianu i-a plăcut un cadou primit de la un parlamentar din Turkmenistan, anume un covor de rugăciune, o kipă și o pereche de ciorapi, setul fiind apreciat la 51 de euro. Tot Țuțuianu a păstrat o cutie metalică decorată cu motive tradiționale marocane.
Dintre cele 20 de cadouri de protocol primite de senatori în 2018, cel mai ieftin este unul pe care Călin Popescu-Tăriceanu l-a primit de la un demnitar din Palestina, anume o coliță poștală cu două timbre și o broderie, cu o valoare de circa 6 euro. Ca de obicei, Tăriceanu l-a lăsat la Senat.
Potrivit legii, cadourile de protocol primite de către demnitarii statului român nu pot depăși 200 de euro. În caz contrar, dacă vor să le păstreze, ei trebuie să achite contravaloarea pentru ceea ce depășește acest prag. Bunurile care nu sunt păstrate rămân în patrimoniul instituției, iar o comisie le evaluează și le scoate la licitație pentru suplimetarea resurselor bugetar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...