BREXIT. May, nevoită să vină cu un plan B
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Theresa May
Theresa May
Theresa May, premierul britanic, va fi nevoită să vină cu un plan B în termen de trei zile dacă membrii Camerei Comunelor vor respinge, pe 15 ianuarie, acordul dintre guvernul de la Londra și Uniunea Europeană privind ieșirea Marii Britanii din UE, transmite Reuters. Fixarea acestui termen este inițiativa unui parlamentar care aparține chiar partidului lui May, Partidul Conservator. 

Theresa May ar fi trebuit oricum să vină cu un asemenea plan prin care să precizeze cum intenţionează să procedeze în continuare, dar într-un termen de 21 de zile, dar acum premierul este nevoit să prezinte o alternativă la respingerea acordului în numai trei zile

Amendamentul a fost depus chiar de un membru al Partidului Conservator, Dominic Grieve, şi a primit 308 voturi pentru şi 297 împotrivă.

Citește și:

Juncker rămâne pe poziții de forță față de Marea Britanie

Premierul Theresa May a decis în decembrie să amâne votul din Camera Comunelor cu privire la acordul privind Brexitul convenit cu UE, de teamă că el va fi respins, şi încearcă de atunci să obţină noi garanţii de la ceilalţi 27 de membri ai UE, îndeosebi în ce priveşte aşa-zisa "plasă de siguranţă", o măsură prin care s-ar evita temporar o frontieră fizică între Republica Irlanda şi provincia britanică Irlanda de Nord, dar care ar face ca Regatul Unit să rămână captiv în negocieri fără sfârşit cu blocul comunitar dacă acesta din urmă nu va face concesii la negocierile ulterioare privind relaţia post-Brexit.

Votul privind Brexit-ul se va da pe 15 ianuarie, iar în cazul unui eșec, Marea Britanie va trebui să se retragă din blocul comunitar fără un acord sau să amâne Brexitul prevăzut în prezent pentru 29 martie. Eșecul se prefigurează deja în condițiile în care chiar o parte dintre conservatori se opun acordului negociat de May cu UE, iar parlamentarii din Partidul Democratic Unionist din Irlanda de Nord a anunțat astăzi că nu susține nici el acordul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel