Cifra zilei: 13.481 de firme au pus lacătul pe ușă în România
Această tendință reflectă...
Rezoluţia stabileşte poziţia PE cu privire la bugetul Uniunii Europene pentru 2022. Eurodeputaţii au respins majoritatea tăierilor propuse de Consiliu (care însumează 1,43 miliarde euro) şi au revenit astfel la proiectul propus iniţial de Comisia Europeană, în capitolele bugetare vizate.
De asemenea, eurodeputaţii au propus creşterea finanţării mai multor programe şi politici pe care ei consideră că vor contribui la redresarea post-pandemie, în concordanţă cu priorităţile Parlamentului European stabilite pentru 2022. Acestea includ programul de cercetare Horizon Europe (+305 milioane euro faţă de proiectul de buget propus de Comisie), Instrumentul Connecting Europe, care finanţează construirea unor reţele transeuropene de transport, energie şi digitale sustenabile şi de înaltă calitate (+171 milioane euro faţă de propunerea Comisiei).
ANAF a demarat acţiuni de control la marii contribuabili
Sprijinul pentru tineri rămâne o prioritate esenţială: potrivit eurodeputaţilor, bugetul alocat programului Erasmus+ ar trebui să fie majorat cu 137 milioane euro. De asemenea, programului EU4Health ar urma să i se aloce mai mult cu 80 de milioane de euro, comparativ cu propunerea executivului comunitar, pentru a construi o Uniune Europeană a Sănătăţii puternică şi a face mai eficiente sistemele naţionale de sănătate.
În plus, Parlamentul European a propus creşterea cu 20% a finanţării ajutorului umanitar.
În domeniul securităţii şi apărării, eurodeputaţii doresc ca liniile bugetare vizate să fie majorate cu peste 80 de milioane de euro.
Cu acest vot, Parlamentul European a stabilit nivelul total al angajamentelor pentru 2022 la 171,8 miliarde euro, în creştere cu 2,7 miliarde euro comparativ cu proiectul propus de Comisie, şi cel al plăţilor la 172,5 miliarde euro. Timp de trei săptămâni se va desfăşura procedura de conciliere cu Consiliul în scopul ajungerii la un acord asupra bugetului UE pentru anul viitor, după care textul comun va fi supus votului în plenul PE.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Președintele ales a dezvăluit într-un timp record numele...
Dana Tănase, directorul...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Suedia este pregătită să...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...