Bulgaria: Responsabil guvernamental, acuzat de fraudă cu fonduri europene
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Preţul plătit de o gospodărie italiană pentru aprovizionarea cu gaze a crescut cu 64,8% în 2022
Preţul plătit de o gospodărie italiană pentru aprovizionarea cu gaze a crescut cu 64,8% în 2022
Alexandăr Manolev, adjunct al ministrului economiei din Bulgaria, a fost inculpat joi pentru fraudă cu fonduri europene, într-un dosar referitor la deturnarea unor sume de ordinul zecilor de milioane de euro destinate dezvoltării turismului. 

Manolev, în vârstă de 42 de ani, a demisionat din funcţie. El este suspectat de utilizarea necorespunzătoare a 200.000 de euro alocaţi pentru turism în 2015, când era adjunct al ministrului turismului, a comunicat parchetul bulgar.

Banii au fost folosiţi pentru o vilă de lux situată în apropiere de localitatea balneară Sadanski din sud-vestul Bulgariei şi utilizată exclusiv de demnitar şi de familia acestuia, a subliniat Rumiana Arnaudova, purtătoare de cuvânt a procuraturii.

Citește și Bulgarii vor să obțină jumătate de miliard din aeroportul din Sofia

Procurorii bulgari anchetează modul real de utilizare a 746 de pensiuni turistice, construite între 2007 şi 2013, cu fonduri europene în valoare de 100 de milioane de euro. Parchetul mai investighează şi utilizarea a circa 100 de autovehicule şi a unor iahturi achiziţionate tot cu fonduri europene destinate turismului. Arnaudova a arătat că magistraţii au "suspiciuni puternice" că bunurile respective nu au fost folosite conform scopului declarat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel