Bursă de criptomonede atacată de hackeri. Mii de bitcoini au fost furați
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Valoarea bitcoinilor furați se ridică la peste 40 milioane dolari
Valoarea bitcoinilor furați se ridică la peste 40 milioane dolari
Bursa Binance din Hong Kong, specializată pe tranzacții în monede virtuale, a fost victima unui atac cibernetic, hackerii reușind să sustragă 7.000 de bitcoini. Operațiunile cu valută electronică au fost oprite pentru o săptămână.

Infractorii cibernetici au atacat sistemul de securității ai bursei, una dintre cele mai mari de acest gen din lume. Valoarea celor 7.000 de bitcoini sustrași se ridică la circa 41 milioane de dolari.

Pentru acoperirea daunelor provocate, Binance a promis că nu va folosi activele utilizatorilor: instituția va recurge la propriile mijloace financiare din fondul Secure Asset Fund for Users (SAFU). Oricum, toate tranzacțiile au fost suspendate pentru cel puțin o săptămână.

Binance a precizat că hackerii au ajuns doar la ”portofelele” conectate la internet și care reprezintă numai 2% din numărul total de bitcoini plasați pe platforma cu sediul la Hong Kong.

Citește și Bitcoin. Moneda virtuală a efectuat un salt în ... necunoscut

Infractorii cibernetici au folosit mai multe metode de atac, fiind foarte bine organizați și dând dovadă de multă răbdare, având în vedere că acțiunea s-a produs în cel mai potrivit moment.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel