Bursa de Valori Bucureşti a ÎNCHIS ședința pe PLUS
20 noi, 21:05, de  Antonia Popescu
Bursa de Valori Bucureşti a închis pe plus şedinţa de tranzacţionare de vineri, pe majoritatea indicilor, cu o valoare a rulajului de 53,10 milioane de lei (10,89 milioane de euro).
Bursa de Valori Bucureşti a ÎNCHIS ședința pe PLUS
Bursa de Valori Bucureşti a ÎNCHIS ședința pe PLUS

Conform datelor centralizate, indicele principal BET s-a apreciat cu 0,92% şi a ajuns la 9.069,28 puncte, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat o creştere de 0,87%, în timp ce indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a câştigat 0,84%.

Al III-lea Război Mondial. Profețiile sunt pe cale să se împlinească

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a apreciat cu 0,55%.

De asemenea, indicele BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, a înregistrat un avans cu 0,79%. În schimb, indicele SIF-urilor, BET-FI, a închis în scădere cu 0,07%.

Pe Piaţa Reglementată, acţiunile BRD - Groupe Societe Generale au generat tranzacţii în valoare de 13,9 milioane de lei, urmate de titlurile Banca Transilvania - cu 8,04 milioane de lei, şi de cele ale Romgaz, cu 7,46 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile COS Târgovişte, în creştere cu 14,5%, Turism Felix (+5,7%) şi OMV Petrom (+4,07%).

Pe de altă parte, cele mai importante scăderi au fost consemnate de titlurile Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră (-4,64%), Aerostar (-4,29%) şi Turbomecanica (-1,92%).

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Premieră. Mike Pompeo recunoaște victoria lui Joe Biden

Departamentul de Stat "va onora" angajamentul...

Damen Mangalia a lansat la apă cinci nave

Damen a lansat la apă cinci nave, aflate în lucru pe...

Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro