Bursa încheie pe verde și a doua zi a săptămânii. Acțiunile cu cele mai bune evoluții: Electroaparataj, BVB şi Oil Terminal
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Bursa de la Bucureşti a închis ziua pe un ton optimist
Bursa de la Bucureşti a închis ziua pe un ton optimist
După o săptămână zbucuumată în contextul tulburărilor din zona bancară internațională, săptămâna aceasta, Bursa de Valori Busurești merge pe un trend ascendent.

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în creştere şedinţa de tranzacţionare de marţi, iar valoarea schimburilor a fost de 53,81 milioane de lei (10,88 milioane de euro).

Indicele principal BET s-a apreciat cu 0,35%, până la 12.137,95 puncte, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la Bursă, a consemnat un avans de 0,32%.

Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,37%, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI, a câştigat 0,32%.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a consemnat o creştere cu 0,50%, iar BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, a urcat cu 0,54%.

Indicele BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piaţa AeRO, a închis în scădere cu 0,01%.

Pe Piaţa Reglementată, cele mai tranzacţionate au fost acţiunile OMV Petrom, cu 9,72 milioane de lei, urmate de titlurile Banca Transilvania, care au generat schimburi în valoare de 5,62 milioane de lei, şi de cele ale Fondului Proprietatea, de 5,30 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Electroaparataj (+4,65%), BVB (+4,21%) şi Oil Terminal (+3,76%).

Pe de altă parte, cele mai importante scăderi au fost consemnate de acţiunile Artego (-11,68%), Romcab (-6,38%) şi Sinteza (-5,14%). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tarom, salvată pe ultima sută de metri de la faliment

Executivul a aprobat în şedinţa de joi un ajutor de stat...

Putin aprobă confiscarea activelor americane aflate în Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat joi un decret...

Mare companie germană deschide o fabrică în România

Holdingul german Karl Mayer, specializat în producţia de...

Finanțele au împrumutat peste 4 miliarde de lei de la bănci

Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, joi, 4,038...

Tesla mai construieşte o uzină în China

Tesla a început construirea în Shanghai a unei fabrici...

Știrile dimineții. Cinci informații la începutul zilei

Temele zilei, energia electrică, rezerva de gaze, prețul...


pixel