BVB. Antibiotice Iași, inclusă în indicii MSCI
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Antibiotice Iași
Antibiotice Iași
Producătorul român de medicamente generice Antibiotice Iași, înscrisă la Bursa de Valori București, va fi inclusă în indicii MSCI începând cu prima zi de tranzacționare din luna decembrie, conform informațiilor oferite miercuri de Bursa de la București.

Această intrare consolidează prezența României în acești indici la 23 de companii.

Conform comunicatului emis de BVB, ATB va fi adăugată în indicii MSCI Frontier IMI și MSCI Romania IMI (Investable Market Indices), încadrându-se în categoria Small Cap. Anunțul includerii ATB în acești indici a survenit în urma revizuirii trimestriale a indicilor de către furnizorul global de indici MSCI, în luna noiembrie. Odată cu adăugarea ATB în aceste indici, numărul companiilor din România listate crește de la 22 la 23 în indicii MSCI Frontier IMI și MSCI Romania IMI. Aceste indici acoperă companii din categoriile de dimensiuni Small Cap, Mid Cap și Large Cap.

În cadrul indiciilor MSCI pentru Piețe de Frontieră, România mai este reprezentată de alte companii precum Banca Transilvania (TLV), BRD Groupe Societe Generale (BRD), Hidroelectrica (H2O), Nuclearelectrica (SNN), OMV Petrom (SNP), Romgaz (SNG), Electrica (EL), MedLife (M), One United Properties (ONE), Teraplast (TRP), Transelectrica (TEL), Transgaz (TGN), și altele.

Pe lângă asta, România este considerată o Piață Emergentă conform furnizorului internațional de indici FTSE Russell, având în lista sa 13 companii majore, printre care se numără Banca Transilvania, Hidroelectrica, MedLife, Nuclearelectrica, OMV Petrom, One United Properties, Teraplast, și altele.

Antibiotice a înregistrat un profit net de 76,7 milioane de lei în primele nouă luni ale acestui an, depășind de 2,6 ori valoarea înregistrată în aceeași perioadă a anului precedent, când s-a ridicat la 29,5 milioane lei.

Cifra de afaceri a producătorului de medicamente din vânzările pe piața internă și pe piețele internaționale a atins 463,4 milioane lei, în creștere cu 28% comparativ cu 362,6 milioane lei, nivelul atins în perioada similară a anului 2022.

Antibiotice SA, principalul producător de medicamente generice din România, a fost înființată în decembrie 1955. Compania este listată la categoria Premium a Bursei de Valori București începând cu anul 1997, iar capitalizarea sa bursieră se ridică la 825,7 milioane de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Activiștii de mediu au atacat fabrica Tesla de lângă Berlin

Activiștii germani de mediu au declanșat un protest care...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Informațiii despre depozitele bancare, pensiile...

Românii pot cumpăra din nou titluri Tezaur

Românii pot investi, începând de luni, 13 mai, în...

Companiile europene se îndepărtează de China. Analiză

Este o realitate constatată de Camera de Comerț a UE în...

Atac la Google: OpenAI va dezvălui un motor de căutare

Evenimentul a fost programat pentru începuul săptămânii...

Apple, nevoită să își ceară scuze pentru o reclamă șocantă

Gigantul de tehnologie a fost acuzat de insensibilitate...

Nestlé: Investiție în ”economia albastră”

Compania a explicat despre ce este vorba.

Riscurile ”mascate” de pe piața mondială a zahărului

Despre piața zahărului se poate spune că este...

Disney și Warner își unesc forțele împotriva Netflix

Disney și Warner Bros. Discovery intenționează să ofere...

Marea Britanie întoarce spatele recesiunii

Revenirea economiei Regatului Unit este mai puternică...


pixel