Calendar ortodox 2 august 2021. Ce Sfânt sărbătorim astăzi. Rugăciune făcătoare de MINUNI
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Schimbarea la Faţă, 6 august 2021: Ce nu ai voie să faci în această zi sfântă
Schimbarea la Faţă, 6 august 2021: Ce nu ai voie să faci în această zi sfântă
În această zi, creştinii prăznuiesc Aducerea moaştelor Sfântului Arhidiacon Ştefan. Acest sfânt este ocrotitorul tinerilor. Azi este bine să rosteşti o rugăciune către acest sfânt pentru tinerii cu probleme de sănătate, pentru tinerii care nu şi-au găsit un rost în viaţă, care s-au abătut de la calea cea dreaptă sau care nu se pot căsători.

Sfântul Arhidiacon Ștefan este pomenit în fiecare an pe 27 decembrie. Pentru că a proclamat în mod public divinitatea Mântuitorului, a fost ucis, potrivit crestinortodox.ro. Rămăşiţele sale părinteşti au fost îngropate de Gamaliel în satul Cafargamala, de lângă Ierusalim. Gamaliel, renumitul învățător al legii evreiești, l-a înmormântat și pe Nicodim, prietenul lui Ștefan, care a plâns la mormântul Sfântului Ștefan până a murit.

După sute de ani, Gamaliel s-a înfățișat de trei ori în vis lui Lucian, preotul din Cafargamala. Emoţionat de visul lui, Lucian s-a dus la Patriarh și, luând binecuvântare, a venit cu oameni și a dezgropat oasemintele Sfântului Ştefan. Acestea au fost mutate cu procesiune în Sion și înmormântate într-o biserică ridicată de boierul Alexandru. Când acest boier a murit, i s-a făcut un sicriu de chiparos asemenător celui al sfântului și a fost îngropat lângă mormântul Sfântului Ștefan.

Prețul COLOSAL al unei cafea de la automat, în Mamaia

Iuliana, soția boierului Alexandru, dorind să ia trupul bărbatului ei și să-l ducă în țara sa, la Constantinopol, fiind cuprinsă de pronia dumnezeiască a lăsat sicriul soțului, și vărsând multe lacrimi, a luat racla sfântului. Racla a fost așezată de împăratul Constantin în palatul împărătesc.

Rugăciune puternică pentru cei care au probleme de sănătate

Cu împărătească cunună a fost încununat creştetul tău, din chinurile cele pe care le-ai răbdat pentru Hristos Dumnezeu, întâi pătimitorule între mucenici. Că tu, mustrând nebunia iudeilor, ai văzut pe Mântuitorul tău de-a dreapta Tatălui. Pe Acela roagă-L pentru sufletele noastre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel