Campionatul Mondial de fotbal 2030, organizat în România?
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Primul-ministru Viorica Dăncilă
Primul-ministru Viorica Dăncilă
Campionatul Mondial de Fotbal din 2030 ar putea fi organizat de România, împreună cu Bulgaria, Grecia și Serbia. Miniștrii Tineretului și Sportului din cele patru țări vor avea o nouă discuție privind depunerea candidaturii comune la FIFA. Însă chiar dacă vor ajunge un acord, cele patru state balcanice trebuie să aibă o ofertă mai tentantă decât țările contracandidate.

Întrevederea la nivelul de miniștri va avea loc vineri, la Belgrad, în marja reuniunii șefilor de Guvern din cele patru țări în cadrul Cvadrilateralei care a devenit deja o tradiție.

Intenția a fost anunțată prima dată pe 2 noiembrie de către premierul Bulgariei, Boiko Borisov, care a precizat că cel care a venit cu ideea este primul-ministru al Greciei, Alexis Tsipras.

Organizarea Campionatului Mondial 2030 în Balcani este departe de a fi certă întrucât concurența se anunță dură. Uruguay are avantajul că reprezintă o candidatură cu încărcătură simbolică în condițiile în care prima ediție a Campionatului Mondial s-a desfășurat în această țară. În plus, Uruguay a cooptat în proiect alte două state sud-americane: Argentina și Paraguay.

O altă candidatură este cea a Angliei și există discuții pentru o candidatură comună cu federațiile de fotbal din Scoția, Irlanda, Irlanda de Nord și Țara Galilor. 

Și Maroc vrea să candideze pentru organizarea Cupei Mondiale, dar încă nu s-a decis între cele două variante de parteneriat: fie cu Tunisia și Algeria, fie cu Spania și Portugalia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

De ce americanii vor să interzică TikTok

TikTok și proprietarul rețelei de socializare,...

Porturile belgiene, invadate de mașini electrice chinezești

Consecință a volumului impresionant de producție al...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel