Canada. Aproape 500 de decese subite din cauza caniculei
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Canada, lovită de un val istoric de căldură
Canada, lovită de un val istoric de căldură
Un val de căldură care a spulberat toate recordurile de temperatură din toate timpurile, în vestul Canadei și în nord-vestul SUA a dus la o explozie de decese în timp ce oficialii se pregătesc pentru o vreme și mai călduroasă și amenințarea cu incendiile sălbatice.

În Columbia Britanică, au fost raportate cel puțin 486 de decese subite pe parcursul a cinci zile, de aproape trei ori numărul obișnuit au declarat oficialii canadieni.

METEO. COD PORTOCALIU de VIJELII pentru mai mult de jumătate de țară HARTĂ

„Aceasta a fost o adevărată criză de sănătate care a subliniat cât de mortal poate fi un val de căldură extremă”, a declarat dr. Jennifer Vines, ofițer de sănătate din Multnomah. „Pe măsură ce verile noastre continuă să se încălzească, bănuiesc că ne vom confrunta din nou cu acest gen de evenimente”.

Cupola de căldură, un fenomen meteo care menține căldura și împiedică deplasarea altor sisteme meteorologice, s-a slăbit pe măsură ce s-a deplasat spre est, dar era încă suficient de intensă pentru a stabili recorduri din Alberta și până în Manitoba, a declarat David Phillips, climatolog senior la Environment and Climate Change Canada.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel