Când se deschide târgul de Crăciun în Bucureşti

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Când se deschide târgul de Crăciun în Bucureşti
Când se deschide târgul de Crăciun în Bucureşti
Târgul de Crăciun din Bucureşti îşi deschide porţile peste o săptămână în Piaţa Constituţiei.

Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că vizitatorii vor fi întâmpinaţi cu un brad de mari dimensiuni, patinoar, roată panoramică de 40 de metri, Căsuţa lui Moş Crăciun, dar vor avea parte şi de spectacole.

Târgul de Crăciun din Bucureşti va fi deschis din 20 noiembrie, în Piaţa Constituţie, printre atracţiile ediţiei din acest an fiind concertele live, Căsuţa lui Moş Crăciun, patinoarul, caruselul şi roata panoramică. Târgul de Crăciun Bucureşti 2022 va fi deschis zilnic între 20 noiembrie şi 26 decembrie, iar accesul vizitatorilor este gratuit.

„Invit bucureștenii și turiștii în Piața Constituției unde Primăria Capitalei prin ARCUB, PROEDUS și creart organizează în perioada 20 noiembrie -26 decembrie Târgul de Crăciun București. Un eveniment de tradiție ce aduce anual peste 1.000.000 de vizitatori, Târgul de Crăciun din Bucureşti transformă centrul oraşului într-un spaţiu festiv destinat întregii familii.

Printre atracţiile ediţiei din acest an se numără Căsuţa lui Moş Crăciun, patinoarul, caruselul, roata panoramică, zonele tematice și concertele live”, a anunţat primarul Nicuşor Dan.

În Piața Constituției vor fi amplasate peste 70 de căsuţe din lemn de unde vizitatorii pot alege cadouri specifice sărbătorilor de iarnă, jucării, obiecte handmade, suveniruri tradiţionale şi produse alimentare.

Târgul de Crăciun din Bucureşti 2022 va fi deschis zilnic, iar accesul vizitatorilor este gratuit.

Rușii își verifică adăposturile antiaeriene. De ce le este teamă

Rusia a început să își controleze adăposturile antiaeriene din întreaga țară și sunt readuse la viață după mai mult de trei decenii de neglijență de la sfârșitul Războiului Rece.

Angajați ai statului verifică în liniște subsolurile și alte facilități protejate, reparând și curățând instalațiile care nu au mai fost folosite din epoca sovietică, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Măsurile fac parte dintr-un efort mai larg al autorităților de a se asigura că infrastructura de apărare civilă este pregătită în cazul unui conflict mai amplu, au declarat aceleași surse care au dorit să își păstreze anonimatul.

Campania nu a fost anunțată în mod oficial și nu este determinată de anumite amenințări sau planuri de utilizare a infrastructurii de apărare civilă, au declarat persoanele respective. Dar, după ce au fost mobilizați brusc de către Kremlin 300.000 de rezerviști în luna septembrie, operațiune care a fost afectată de probleme birocratice și eșecuri, autoritățile nu își asumă niciun risc în cazul altor pregătiri legate de război.

Demersul pentru adăposturile antiaeriene este un alt exemplu al modului în care invazia, aflată acum în a noua lună, declanșează o militarizare mai amplă a societății rusești. Oficialii de la Kremlin prezintă războiul ca fiind unul existențial între Rusia și SUA, o caracterizare pe care Washingtonul o respinge. Oficialii ruși din domeniul educației au declarat săptămâna aceasta că vor reintroduce, începând de anul viitor, pregătirea militară de bază din epoca sovietică în școlile din întreaga țară. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Certificat de înregistrare fiscală / Ilustrație: DCBusiness
Sebastian Burduja
Oameni de afaceri / Foto: Freepik
Donald Trump
Inquam Photos / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Locuri de muncă
Un cuplu semnează un contract / Foto: Freepik
Bitcoin / Foto: Unsplash
Elon Musk / FOTO: Facebook
Curs valutar / Foto: DCBusiness
Santierul Naval Mangalia
Ursula von der Leyen la Forumul Economic Mondial de la Davos
Reactorul EAST / Foto: HFIPS
Strângere de mână / FOTO: Freepik

Deficit record în România, în contrast cu trendul european

Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...

Ilie Bolojan / FOTO: Captură ecran
Beijing / FOTO: Freepik
Mină de suprafață / Foto: Pexels

Producţia de cărbune a României s-a prăbuşit

Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...

Dolari / Foto: Freepik
TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio
ANAF / Foto: DCBusiness
Adrian Negrescu / Foto: arhiva personală
Acord între Statele Unite și Uniunea Europeană privind TAXELE vamale pentru oţel şi aluminiu
Christel SCHALDEMOSE
ECOFIN / Foto: Comisia Europeană
foto: pexels.com

Cum s-a văzut în Coreea de Nord învestirea lui Donald Trump

Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...

Mina de litiu Shevchenkivske
Tineri oameni de afaceri / Foto: Freepik

pixel