Când se deschide târgul de Crăciun în Bucureşti

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Când se deschide târgul de Crăciun în Bucureşti
Când se deschide târgul de Crăciun în Bucureşti
Târgul de Crăciun din Bucureşti îşi deschide porţile peste o săptămână în Piaţa Constituţiei.

Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că vizitatorii vor fi întâmpinaţi cu un brad de mari dimensiuni, patinoar, roată panoramică de 40 de metri, Căsuţa lui Moş Crăciun, dar vor avea parte şi de spectacole.

Târgul de Crăciun din Bucureşti va fi deschis din 20 noiembrie, în Piaţa Constituţie, printre atracţiile ediţiei din acest an fiind concertele live, Căsuţa lui Moş Crăciun, patinoarul, caruselul şi roata panoramică. Târgul de Crăciun Bucureşti 2022 va fi deschis zilnic între 20 noiembrie şi 26 decembrie, iar accesul vizitatorilor este gratuit.

„Invit bucureștenii și turiștii în Piața Constituției unde Primăria Capitalei prin ARCUB, PROEDUS și creart organizează în perioada 20 noiembrie -26 decembrie Târgul de Crăciun București. Un eveniment de tradiție ce aduce anual peste 1.000.000 de vizitatori, Târgul de Crăciun din Bucureşti transformă centrul oraşului într-un spaţiu festiv destinat întregii familii.

Printre atracţiile ediţiei din acest an se numără Căsuţa lui Moş Crăciun, patinoarul, caruselul, roata panoramică, zonele tematice și concertele live”, a anunţat primarul Nicuşor Dan.

În Piața Constituției vor fi amplasate peste 70 de căsuţe din lemn de unde vizitatorii pot alege cadouri specifice sărbătorilor de iarnă, jucării, obiecte handmade, suveniruri tradiţionale şi produse alimentare.

Târgul de Crăciun din Bucureşti 2022 va fi deschis zilnic, iar accesul vizitatorilor este gratuit.

Rușii își verifică adăposturile antiaeriene. De ce le este teamă

Rusia a început să își controleze adăposturile antiaeriene din întreaga țară și sunt readuse la viață după mai mult de trei decenii de neglijență de la sfârșitul Războiului Rece.

Angajați ai statului verifică în liniște subsolurile și alte facilități protejate, reparând și curățând instalațiile care nu au mai fost folosite din epoca sovietică, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Măsurile fac parte dintr-un efort mai larg al autorităților de a se asigura că infrastructura de apărare civilă este pregătită în cazul unui conflict mai amplu, au declarat aceleași surse care au dorit să își păstreze anonimatul.

Campania nu a fost anunțată în mod oficial și nu este determinată de anumite amenințări sau planuri de utilizare a infrastructurii de apărare civilă, au declarat persoanele respective. Dar, după ce au fost mobilizați brusc de către Kremlin 300.000 de rezerviști în luna septembrie, operațiune care a fost afectată de probleme birocratice și eșecuri, autoritățile nu își asumă niciun risc în cazul altor pregătiri legate de război.

Demersul pentru adăposturile antiaeriene este un alt exemplu al modului în care invazia, aflată acum în a noua lună, declanșează o militarizare mai amplă a societății rusești. Oficialii de la Kremlin prezintă războiul ca fiind unul existențial între Rusia și SUA, o caracterizare pe care Washingtonul o respinge. Oficialii ruși din domeniul educației au declarat săptămâna aceasta că vor reintroduce, începând de anul viitor, pregătirea militară de bază din epoca sovietică în școlile din întreaga țară. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Tanczos Barna, Ilie Bolojan și Cseke Attila
Agenția Fitch Ratings
Trafic intens pe autostradă / Foto: Freepik
Bani / Foto: DCBusiness
Fermierii vor fi mai protejați / Foto: Freepik
Curtea Constituțională
Muncitor
Ciprian Șerban, ministrul Transporturilor
Muncitori în fața unui panou de comandă / Foto: Freepik
Casă de schimb valutar
Bursa de Valori București
Fermieri / Foto: Freepik
Antifraudă
Urmările unei furtuni violente
Judecătorie / Foto: Freepik
TVA / Grafică: DCBusiness
Dragoș Pâslaru
Contor pentru energie electrică
Chris Țurlică, fondatorul MaintainX
Ilie Bolojan în Parlament / Foto: George Călin / Inquam Photos

Moţiunea de cenzură, respinsă de Parlament

Prima moţiune de cenzură cu care s-a confruntat Guvernul...

ANRE
Curs valutar BNR
Nicușor Dan

Nicușor Dan: Fără creșterea TVA, o afirmație corectă!

Creșterea Taxei pe Valoare Adăugată (TVA) are...

La benzinărie / FOTO: Freepik
ROBOR scade, o veste bună
Guvenul vrea mai mulți bani

Se taie scutirile! Guvernul bagă la plată copiii și bolnavii

Guvernul pregătește eliminarea unor scutiri și deduceri...

Criză de apă în Marea Britanie / Foto: Freepik
Banca Națională a României

pixel