Când se legalizează canabisul în România
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
O echipă de cercetători de la Centrul Medical Rabin din Israel a testat substanțe pe bază de Canabis pe un grup de 11 pacienți cu COVID-19, aflați în stare gravă iar rezultate au fost neașteptat de promițătoare.
O echipă de cercetători de la Centrul Medical Rabin din Israel a testat substanțe pe bază de Canabis pe un grup de 11 pacienți cu COVID-19, aflați în stare gravă iar rezultate au fost neașteptat de promițătoare.
Proiectul de lege care prevede legalizarea canabisului cu scop medicinal a fost adoptat tacit de Senat încă din anul 2019.

Propunerea legislativă a fost dezgropată din sertare și a ajuns să fie dezbătută în comisiile Camerei Deputaților.

Odată aprobată această lege va fi permisă cultivarea, recoltarea și comercializarea plantei pentru scop exclusiv medical.

Cum se va putea cumpăra canabis

În cazul adoptării legii, pacienții vor putea cumpăra din farmacii medicamente, calmante și preparate din planta de canabis, eliberate doar pe bază de prescripție medicală și utilizând un formular special, conform proiectului de lege.

Prescrierea medicală se va face în baza unor formulare speciale, securizate, sau în condici de prescripții medicale destinate exclusiv acestui scop. Prescrierea medicală va putea fi făcută atât în cadrul unităților sanitare umane, cât și în cele veterinare.

Amsterdam INTERZICE turiștilor accesul în cafenelele unde se vinde canabis

Potrivit textului proiectului de lege, tratamentele pe bază de canabis vor putea fi prescrise pentru a scădea durerea cronică (în special în cazul pacienților care suferă de cancer) sau pentru a determina creșterea apetitului și reducerea pierderii în greutate, simptome asociate cu HIV/SIDA.

Încă din martie 2019, autoritățile din România luau în calcul legalizarea plantei de canabis ca terapie adjuvantă pentru bolile cronice, după ce s-a observat că poate fi folosită cu succes în cazul epilepsiilor rare (sindromul Dravet și Lennox-Gastaut). Această măsură ar aduce țara noastră în rândul statelor din Europa și din lume care au legalizat deja planta în scopuri medicinale, notează avocatnet.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel