Canicula istorică în India distruge recolta de grâu

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Canicula a distrus recolta de grâu din India
Canicula a distrus recolta de grâu din India
Un val neobișnuit de caniculă care a ridicat temperaturile până la peste 46 de grade Celsius a afectat recolta de grâu a acestei țări ridicând semne de întrebare cu privire la modul în care India își va echilibra nevoile interne cu ambițiile de a crește exporturile și de a compensa deficitele cauzate de războiul Rusiei din Ucraina.

Depozite gigantice de deșeuri din capitala Indiei, New Delhi, au luat foc în ultimele săptămâni. Școlile din estul Indiei, au fost închise timp de o săptămână, iar în statul vecin Bengalul de Vest, școlile se aprovizionează cu săruri de rehidratare orală pentru copii. Marți, Rajgarh, un oraș cu peste 1,5 milioane de locuitori din centrul Indiei, a fost cel mai cald din țară, cu temperaturi maxime de 46,5 grade Celsius în timpul zilei. Temperaturile au depășit pragul de 45 Cîn alte nouă orașe.

Canicula din martie - cea mai călduroasă din India de când au început să se înregistreze astfel de date în 1901 - este cea care afectează culturile. Grâul este foarte sensibil la căldură, în special în timpul etapei finale, când boabele se maturizează și se coc. Fermierii indieni își planifică semănatul astfel încât această etapă să coincidă cu primăvara, de obicei mai răcoroasă în India.

Schimbările climatice au făcut ca valul de căldură din India să fie mai fierbinte, experții spunând că înainte ca activitățile umane să crească temperaturile globale, valuri de căldură ca cel din acest an ar fi lovit India o dată la aproximativ o jumătate de secol.

Vulnerabilitatea Indiei la căldură extremă a crescut cu 15% din 1990 până în 2019, potrivit unui raport din 2021 al revistei medicale The Lancet. Este printre primele cinci țări în care persoanele vulnerabile, precum bătrânii și săracii, au cea mai mare expunere la căldură. Aceasta și Brazilia au cea mai mare mortalitate legată de căldură din lume, potrivit raportului.

Punjab este "bolul de cereale" al Indiei, iar guvernul a încurajat cultivarea grâului și a orezului aici încă din anii 1960. De obicei, este cel mai mare contribuitor la rezervele naționale ale Indiei, iar guvernul spera să cumpere aproximativ o treime din stocul din acest an din regiune. Dar evaluările guvernamentale prevăd randamente mai mici în acest an, iar Devinder Sharma, un expert în politici agricole din nordul orașului Chandigarh. a declarat că se așteaptă să primească cu 25% mai puțin.

India ”se topește” de căldură! Temperaturi record. O nouă criză bate la ușă

Povestea este aceeași în alte state mari producătoare de grâu, cum ar fi Uttar Pradesh și Madhya Pradesh.

În total, India a cumpărat peste 43 de milioane de tone de grâu în 2021. Sharma estimează că, în schimb, va primi cu 20% până la aproape 50% mai puțin.

Chiar dacă este al doilea mare producător mondial de grâu, India exportă doar o mică parte din recolta sa. Ea a căutat să profite de perturbarea globală a aprovizionării cu grâu ca urmare a războiului Rusiei în Ucraina și să găsească noi piețe pentru grâul său în Europa, Africa și Asia.

Acest lucru pare incert, având în vedere echilibrul dificil pe care guvernul trebuie să îl mențină între cerere și ofertă. Acesta are nevoie de aproximativ 25 de milioane de tone de grâu pentru vastul program de asistență socială alimentară care, de obicei, hrănește peste 80 de milioane de persoane.

Înainte de pandemie, India avea stocuri vaste care depășeau cu mult nevoile sale interne - un tampon împotriva riscului de foamete.

În afară de India, și alte țări se confruntă cu recolte slabe care le împiedică capacitatea de a contribui la compensarea potențialului deficit de aprovizionare din Rusia și Ucraina, în mod normal cel mai mare și al cincilea exportator de grâu din lume.

Ministrul chinez al agriculturii, Tang Renjian, a declarat luna trecută că recolta de grâu de iarnă va fi probabil slabă, fiind împiedicată de inundații și de întârzieri la semănat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

ByteDance, compania mamă a TikTok
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE
Donald Trump
Prețuri. Foto: Michael Burrows - Pexels
Robor urcă din nou

Vești proaste privind ROBOR

Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.

Mihai Barbu și Marcel Ciolacu / Foto: gov.ro
Oameni traversează strada
Hobby-ul poate fi profitabil / Foto: Freepik
Defrișări
Gazprom
Bună dimineața! /FOTO: Freepik
Factură electronică / Foto: Freepik

pixel