Casa din ”Home alone” scoasă la vânzare la preț redus
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
O casă devenită celebră / FOTO: Wikipedia
O casă devenită celebră / FOTO: Wikipedia
Celebra reședință, icoană a filmului devenit punct de referință în cinematografia mondială și unde micutul Kevin este uitat de familia plecată în vacanță, este din nou pe piață.

Aici, în acest imobil Kevin, în vârstă de 8 ani, se trezește singur după ce familia l-a uitat în casă și a plecat în vacanță. Clădirea din cărămidă în stil georgian, construită în 1921 în Winnetka, în suburbiile de nord ale orașului Chicago, este oferită la 5.250.000 de dolari (4,8 milioane de euro), un preț mai mic cu câteva zeci de mii de dolari față de cel ințial. 

Reședința emblematică de 848 metri pătrați se întinde pe trei etaje și are cinci dormitoare și șase băi, conform anunțului online. Fotografiile dezvăluie însă un stil mult mai puțin aglomerat decât pe vremea filmului cult de Crăciun, lansat în 1990: tapiseriile înflorate au fost înlocuite cu pereți albi și decor cu un stil (foarte) rafinat. Casa a fost renovată și extinsă în 2018, explică agenția imobiliară, asigurându-se că „proprietarii au avut grijă să mențină [...] integritatea celor mai memorabile locuri”. Astfel, vestibulul cu scara lui impunătoare nu au fost modificate. 

Închiriat pe Airbnb în 2021

Restul casei a fost însă modernizaat pentru a îndeplini standardele high-end. A fost păstrată sufrageria spațioasă, dar și bucătăria cu două insule, precum și șemineul, dressingul, spațiile de recreere și de sport. 

„Am bătut în lung și în larg zona, am vizitat zeci de imobile înainte de a găsi casa potrivită” care să se potrivească cu gagurile și cascadoriile imaginate de scenaristul John Hugues, declara, în 2015, regizorul Chris Columbus pentru Entertainment Weekly. „Îmi amintesc că am făcut fotografii, i le-am trimis lui John, care a spus: „Este perfect, exact cum mi-am imaginat-o!”

Succesul filmului a devenit o atracție pentru sute de curioși veniți să se convingă singuri dacă imobilul există cu adevărat sau este doar un decor încropit pe platourile de la Hollywood. Exasperați, proprietarii vilei au decis să o vândă în 2012. Atunci, ea a fost achiziționată pentru 1,6 milioane de dolari, înainte de a fi supusă lucrărilor de renovare și extindere. 

În 2021, înainte de lansarea unui remake, Airbnb a propus doritorilor să petreacă o noapte în renumitul imobil. În ofertă se preciza că meniul include obligatori pizza și paste. Era anexată și o notă: nu uitați să verificați dacă toate capcanele puse de micuțul Kevin McCallister au fost dezamorsate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Foate firmele, obligate să accepte plata cu cardul

Începând cu 16 iunie, Legea 406/2023 impune firmelor,...

Revolut se pregătește să vândă multe acțiuni, înainte de IPO

Compania are în vedere să vândă acțiunile, în valoare de...

Noi beneficiari ai normei de hrană. Modificare a OG 26/1994

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Dan Vardie: "Mașinile diesel nu mai au viitor"

Dan Vardie, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi...


pixel