Noi condiții pentru finanțări în energie regenerabilă. Vezi dacă te califici
Ministerul Energiei modifică...
Expertul nipon a stabilit că varianta omicron a Covid-19 este de 4,2 ori mai transmisibilă în stadiul său incipient decât delta, potrivit studiului realizat de Hiroshi Nishiura care consiliază Ministerul Sănătății din această țară, o constatare care ar putea confirma temerile legate de contagiozitatea noii tulpini.
"Varianta omicron se transmite mai mult și scapă mai mult imunității construite în mod natural și prin vaccinuri", a declarat Nishiura în concluziile sale, care au fost prezentate miercuri, în cadrul unei reuniuni a comisiei consultative a ministerului sănătății din Japonia.
Îngrijorările se învârt la nivel global în jurul faptului că omicron ar putea da lumii o lovitură mai mare chiar și decât delta, iar Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că ar putea alimenta valuri cu "consecințe grave". Dar un salt al cazurilor în Africa de Sud în urma apariției variantei nu a copleșit încă spitalele, ceea ce a dus la un oarecare optimism că aceasta ar putea provoca doar forme cu precădere ușoare. Pfizer Inc. și BioNTech SE au declarat, de asemenea, în această săptămână, că o doză de rapel a vaccinului lor ar putea fortifica protecția împotriva tulpinii.
OMICRON. Simptomul de noapte pe care îl au cei infectați
Omicron, încoronat REGELE mutațiilor. Concluziile primului studiu
Omicron. Veste EXTRAORDINARĂ de la Oxford despre vaccinuri
Amenințarea Omicron ar putea fi contracarată cu o doză suplimentară de vaccin
Studiul lui Nishiura nu a fost evaluat de colegi și publicat într-o revistă științifică. Noua analiză a fost realizată cu ajutorul aceleiași metode pe care acesta a folosit-o într-un studiu publicat în iulie de revista medicală Eurosurveillance privind dominația prognozată a virusului delta înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Sute de cercetători la nivel mondial se întrec în a înțelege noua variantă, care este cea mai diferențiată tulpină de până acum dintre cele cinci variante îngrijorătoare identificate de OMS de la începutul pandemiei.
Cazurile din Africa de Sud au crescut rapid până la aproape 20.000 pe zi de când țara a raportat pentru prima dată descoperirea variantei omicron, în urmă cu două săptămâni. Numărul de cazuri de Covid în această țară a rămas scăzut în săptămânile precedente, în ciuda faptului că doar 26% din populație este complet vaccinată, potrivit Bloomberg.
"Rata de vaccinare a fost mai mică de 30% și mulți oameni au fost probabil infectați în mod natural", a declarat Nishiura. "Trebuie să fim foarte atenți la tendințele viitoare pentru a vedea dacă același lucru se va întâmpla în țările în care vaccinurile cu ARNm sunt utilizate într-o rată ridicată".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Ministerul Energiei modifică...
Care sunt cele mai mici și cele...
Activitatea economică din...
Analiștii Wells Fargo au...
Buffett și Berkshire Hathaway,...
O tranzacție anunțată luni.
Majoritatea participanților au...
Există însă și o veste mai...
Industria prelucrării tablei...
Grupaj de știri.
Arieratele bugetului general...
Merck Germania va achiziționa...
Parlamentul României urmează să...
A locui în apropierea familiei...
Tarifele impuse de Donald Trump...
Piețele financiare se tem de un scenariu mai mult decât...
Bursa fascinează la fel de mult...
Vacanțele rimează uneori cu...
Cum să jonglezi între stilul chic și confortul la birou?...
Au fost angate o serie de negocieri.
Toyota Motor a anunțat că...
Privind dincolo de aspectele politice, China este o...
Cătălin Leonte, directorul...
Grupaj de știri.
Ministerul Energiei a lansat în...
Oficialii Băncii Centrale...
În contextul în care dolarul este în scădere accentuată...
Uniunea Europeană încearcă să...