Unde se utilizează triacul?
Fiind o componentă complexă a circuitelor electrice, triacul este un obiect foarte util în circuitele care utilizează curent alternativ sau curent continuu și unde e nevoie de schimbare de undă. La prima vedere, un triac pare o componentă simplistă, însă rolul pe care îl îndeplinește este destul de important.
Prin comutarea triacului pe circuit se creează o cantitate mică de curent. Curentul nu mai curge în momentul în care triacul este oprit. Prin permiterea electricității să curgă într-o singură direcție, triacul acționează ca un comutator.
Sunt multe echipamente în cadrul cărora se utilizează un triac. Dintre acestea se pot aminti: amplificatoare audio, surse de alimentare și regulatoare de comutare, computere, televizoare, cuptor cu microunde, aspirator și multe alte dispozitive electronice. De asemenea se poate găsi un triac și în cadrul circuitelor ce au incluse variatoare de lumini sau în circuitele ce iluminează cu LED.
Ce caracteristici are un triac?
Utilizarea unui triac este foarte importantă pentru că această componentă nu permite ca dispozitivele în care este integrată să se defecteze din cauza variațiilor de tensiune.
Triacul permite să se treacă de nivelul maxim de curent admis în sistem, fără ca riscul de distrugere a celorlalte componente să existe. De asemenea, acest semiconductor este eficient în circuitele care au variații de temperatură și are nevoie de control minim de curent continuu pentru a porni dispozitivul.
Un astfel de dispozitiv poate fi comandat online, de preferință de la un magazin care are o istorie bogată în spate.
Prin urmare, triac-ul, deși este o componentă mai puțin cunoscută, are o mare importanță. Fără triac, unele dispozitive nu ar funcționa, iar acest lucru ar afecta cu siguranță o mare parte dintre oameni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
Gigantul rus Gazprom caută să majoreze preţurile...
BNR a publicat cursul valutar...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Prețurile petrolului au fost...
Sindicatul inginerilor de la...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...