Ce îşi doresc românii atunci când caută o locuinţă. Diana Micu: Acesta este cel mai important criteriu
Autor: Vlad Roibu | 18 sep 2023, 20:30
Chirii. Foto: Pexels.com
Chirii. Foto: Pexels.com
EXCLUSIV
În cadrul emisiunii ”Totul despre bani” de astăzi, difuzată pe DCNewsTV și DCBusiness, expertul imobiliar Diana Micu a făcut câteva precizări despre preferințele românilor în materie de achiziții de locuințe în vremuri atât de incerte precum cele de astăzi.

Conform ei, cumpărătorii se orientează în funcție de interesul pe care îl au cu privire la acest aspect. ”Dacă ne referim la investitori, cei care cumpără ca să închirieze mai apoi, sunt foarte mulți în această perioadă fiindcă le este frică de rata inflației pentru că astfel își devalorizează banii, ei preferă locuințe cât mai mici, garsoniere, studiouri sau poate apartamente cu două camere. Studiouri înseamnă bucătărie cu living la comun și un dormitor separat.”

Pentru cei care aleg să facă o achiziție pentru folosul personal, Diana Micu afirmă că ”pe primul loc sunt apartamentele cu două camere din simplul motiv că ele sunt mai accesibile ca preț și se încadrează cu TVA-ul de 5%, astfel apartamentul este mult mai accesibil decât cele de trei camere. Pe locul doi sunt studiourile iar pe ultimul loc garsonierele”.

 

Preferințele noilor veniți în Capitală

 

Preferințele românilor care aleg să se mute în Capitală, atunci când se orientează în a-și achiziționa o locuință în 2023, conform expertei, sunt multiple:

”Cel mai important aspect pe care îl vedem de opt ani încoace este distanța față de metrou. Majoritatea care cumpără în București sunt tineri, cei care vin la facultate să studieze iar ulterior se stabilesc aici. Pentru o persoană care vine pentru prima dată în București și este clar un oraș mai mare decât locul unde au locuit, le este necesar să se deplaseze cu ușurință și să nu aibă riscul de a se rătăci. Deci primul criteriu este metroul, cei care conduc destul de mult sunt ok și cu accesul la STB. Dacă o zonă are facilități pentru locuitori, spații comerciale, grădinițe, spații verzi, clar este un avantaj și foarte importantă este, de asemenea, compartimentarea apartamentului”.

”Majoritatea doresc ca apartamentele să fie decomandate, pentru că se gândesc pe termen lung, dacă vor folosi a doua cameră ca dormitor. În momentul de față nu este tocmai limpede situația pieței, lumea nu știe la ce să se aștepte însă din punct de vedere al prețurilor, la fel de mulți se orientează și către studiouri pentru că sunt cu 30%, 40% mai ieftine de obicei decât un apartament cu două camere”, a mai spus experta despre ce locuințe sunt pe placul românilor în ultima vreme.

 

Cele mai căutate cartiere din Capitală

 

”Cartierul Berceni este cel mai căutat pentru că marea masă care se mută în București vor să aibă acces la magistrala doi a metroului care leagă sudul Bucureștiul de nord” este de părere experta în imobiliare, arătând, totodată, că cele mai bune prețuri sunt în ”Popești-Leordeni, care ocupă clar primul loc. Vorbim de cel accesibil la un stil de viață decent și civilizat. Sunt și alte cartiere cum ar Militari însă, în ceea ce privește infrastructura sunt foarte multe deficiențe, infrastructura rutieră dar și facilitățile de a locui”, a conchis Diana Micu.

Pentru a urmări emisiunea de astăzi accesați linkul de mai jos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Podul Prieteniei intră în reparaţii. Restricţii de trafic

Podul peste Dunăre, între Giurgiu şi Ruse, intră în...

Netflix închide definitiv unul dintre serviciile sale

Netflix a închis în mod oficial vineri serviciul său de...

Ratele cresc din nou. IRCC s-a majorat la 5,96% pe an

Românii care au credite prin IRCC vor plăti mai mulți...

Crossuri externe