Cea mai mare tranzacție de pe piața de carne autohtonă a eșuat
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Tranzacția negociată pentru cumpărarea de către fondul de investiții danez Polaris a holdingului danez DCH Internațional a eșuat din cauza pestei porcine. Holdingul este  al doilea mare producător de carne de porc pe piața locală.

Cele două părți păstrează, totuși, posibilitatea reluării discuțiilor într-un moment viitor oportun. Polaris a oferit 134 milioane euro pentru cumpărarea holdingului, însă după apariția pestei porcine a oferit un preț mult mai mic. 

În pofida acestei situații, reprezentanții danezi își arată în continuare optimismul, considerând că nu există motive de îngrijorare privind viitorul grupului: “Dacă am fi avut cu adevărat nevoie de noi lichidități, situația ar fi fost diferită. Dar avem lichidități suficiente și putem crește și fără Polaris. Tranzacția ne-ar fi permis, însă, să creștem mai repede”, spune Torben Svejgaard, președintele Consiliului Director DCH International. DCH International își va continua operațiunile din România prin grupul Premium Porc, anul acesta estimând o producție de porcine de 500 000 de capete, cu peste 100 000 de capete mai mare față de anul trecut. DCH nu este afectată de pesta porcină, dar o parte din fermele sale din România se află în zonele afectate, supuse unor restricții", au declarat reprezentanții companiei, potrivit profit.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel