Ce poate face o UȘĂ INTELIGENTĂ? O grămadă de chestii
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Are încorporate o grămadă de elemente
Are încorporate o grămadă de elemente
Compania Masonite a prezentat, în cadrul Consumer Electronics Show (CES) 2022, desfășurat recent la Las Vegas și care reprezintă un eveniment de referință pentru industria tehnologiilor avansate, prima sa ușă inteligentă. Potrivit The Verge, conceptul de design a fost anunțat anul trecut, dar tehnologia a fost dezăluită abia acum.

Ușile inteligente M-Pwr au fost dezvoltate împreună cu proiectele Ring și Yale și reprezintă prima ușă rezidențială de exterior ce integrează într-un singur sistem energie electrică, senzori de mișcare, o sonerie inteligentă cu funcționalitate video. 

Ușa inteligentă este fabricată din fibră de sticlă și este disponibilă într-o varietate de culori și finisaje, este alimentat de la rețeaua electrică și are o baterie de rezervă care permite o funcționare autonomă de 24 de ore.

"Dacă este necesar, proprietarul poate înlocui orice componentă fără a înlocui ușa", comentează Corey Soris, vicepreședinte senior al Masonite. De asemenea, producătorul intenționează să crească numărul de companii partenere pentru a crea un întreg ecosistem de case inteligente.

Pentru a utiliza dispozitivul, utilizatorii vor trebui să instaleze trei aplicații separate: Ring pentru sonerie, Yale pentru încuietoare și Masonite pentru a controla luminile, senzorii de mișcare și verificarea stării ușii.

Citește și Americanii au găsit SOLUȚIA care te scapă de facturi uriașe la energie

Citește și Italia, pe cale să prindă o INVESTIȚIE uriașă: Intel vrea o megafabrică în ”cizmă”

Potrivit lui Soris, principalele provocări pentru Masonite în dezvoltarea ușii au fost legate de modul de control al energiei și al conexiunii, care se află în centrul conceptului: "Proiectarea sistemului de cablare, procesul de depanare și asamblarea tuturor componentelor a durat un an și jumătate."

Ușile inteligente M-Pwr vor fi disponibile doar pentru instalare în casele noi. Compania se așteaptă în primul rând să vândă dezvoltatorilor. Potrivit The Verge, produsul nu este încă destinat proprietarilor entuziaști care doresc să își construiască singuri o casă inteligentă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel