Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Localitatea, care este destinația preferată a multora din înalta societate internațională cât și a miliardarilor a devenit incubatorul perfect pentru noul coronavirus.
Dintre toți cei testați în Verbier, 80% erau infectați cu SARS-CoV-2, a declarat Corinne Cohen, medic la o clinică din apropierea stațiunii elvețiene.
Atât Cohen cât și alți medici au cerut ca stațiunea să intre în carantină însă guvernul de la Berna a fost de părere că acest lucru nu ar opri răspândirea bolii, notează Bloomberg.
Această abordarea a guvernului elvețian a fost criticat și acuzat că prioritizează economia în defavoare sănătății publice.
În timp ce OMS ăși are sediul chiar la Geneva, autoritățile elvețiene au adoptat o cu totul altă abordare decât recomandările organizației, legate de carantinare și izolare.
Chiar și după de Italia a devenit epicentrul pandemiei, Elveția a continuat să âși țină granița deschisă cu Italia, o frontieră lungă de 740 de kilometri și a permis intrarea în cantonul Tricino, a peste 70.000 de lucrători transfrontalieri italinei, pentru a nu crea probleme economice. Rezultatul a fost că Tricino este acum cel mai mare focar de infecție din Elveția.
Citește și: Liderii G20 își unesc forțele pentru salvarea economiei mondiale
Economia este prioritatea numărul 1
În timp ce majoritatea elvețienilor au fost mulțumiți de răspunsul oficial la epidemie, 42% ar fi dorit măsuri mai puternice, a arătat un sondaj realizat în martie de Sotomo Research Institute.
Țări precum Singapore și Coreea de Sud au investit puternic în strategiile de combatere a epidemiilor după ce au cunoscut focarele de virus SARS în 2003 și MERS în 2015. Alții, precum Italia sau Elveția, au fost prinse mai puțin pregătiți, dacă nu chiar pe picio greșit, potrivit Didier Trono, profesor de virologie și genetică la Institutul Federal Elvețian de Tehnologie din Lausanne. Teama de a distruge economia prin suprareacție a jucat de asemenea un rol, așa cum s-a întâmplat inițial și în SUA și în U.K.
”Elveția nu este chiar cel mai prost exemplu. În general, cele mai democratice țări nu sunt și cele mai pregătite să reacționeze corect pentru astfel de situații, acolo unde abordări gen ”blitzkrieg”, sunt necesare”, este de părere Didier Trono.
Cu toate acestea, implementarea elvețiană a distanțării sociale a fost exemplară, în cele din urmă, iar guvernul a implementat treptat indicațiile OMS.
Cu toate bâlbele și șoivăielile de la început, la această oră, Elveția are cea mai mare rată de testare din lume, cu toate că cele mai multe rămân concentrate pe grupurile cele mai expuse. Guvernul a înterzis în cele din urmă adunările a mai mult de 5 oameni, însă carantinările din țările vecine precum Italia sau Franța nu au fost impuse.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...