Cel mai BOGAT antreprenor din China! A făcut MILIARDE și apoi a DISPĂRUT
Autor: Antonia Popescu | 16 sep, 06:58
Cel mai BOGAT antreprenor din China! A făcut MILIARDE și apoi a DISPĂRUT
Cel mai BOGAT antreprenor din China! A făcut MILIARDE și apoi a DISPĂRUT
Weihong "Whitney" Duan era pricepută în a încheia afaceri de miliarde de dolari și în a promova legături cu oameni puternici, dar a dispărut brusc în 2017, când prietenii ei au căzut în dizgrație.

Weihong "Whitney" Duan a crescut în sărăcie, dar a devenit cea mai de succes femeie de afaceri din China, ajungând să aibă o avere de un miliard de dolari.

Dar la 5 septembrie 2017, la vârsta de 50 de ani, a dispărut pur și simplu de pe străzile din Beijing.

Fostul ei soț, Desmond Shum, nu este sigur dacă a fost aruncată în închisoare de poliția secretă sau executată în secret, relatează New York Post.

El a declarat în noua sa carte, Red Roulette: "A fost văzută ultima dată cu o zi înainte în biroul ei vast de la Genesis Beijing, un proiect de dezvoltare de 2,5 miliarde de dolari pe care îl construisem împreună cu ea.

G Ad:

"Acolo, Whitney a pus la cale proiecte imobiliare care valorează miliarde de dolari în plus. Și acum, brusc, dispăruse."

El este de părere că povestea dispariției lui Whitney arată cât de precar este să faci afaceri în China, unde succesul are mai puțin de-a face cu perspicacitatea ta și mai mult cu relațiile tale.

A învățat că, pentru a avea succes în orice domeniu în China, trebuie să ai relații excelente cu ceilalți, în special cu oficialii care ocupă poziții cheie.

Descoperire surprinzătoare în Egipt. Ceva nemaivăzut

Poziția ei a ajutat-o pe Whitney să încheie afaceri de miliarde de dolari și să își îmbogățească fabulos familia, dar avea să joace un rol și în decăderea ei.

Ea s-a aliniat cu o facțiune a partidului care își pierdea influența, iar în 2012 presa străină a relatat că familia lui Wen a acumulat o avere de peste 2,7 miliarde de dolari în timpul carierei sale oficiale.

Menajera ei a fost răpită în același timp, așa că se bănuiește că era acasă când a venit poliția secretă. Shum, care trăiește în exil în Marea Britanie împreună cu fiul cuplului, acum în vârstă de 13 ani, nu este sigur dacă a fost aruncată într-una dintre "închisorile negre" ale Chinei, unde cetățenii sunt răpiți de pe străzi și reținuți ani de zile fără proces, sau dacă a fost executată în secret.

Ştiri Recomandate

Metrorex ia MĂSURI pentru prevenirea răspândirii COVID-19

Metrorex va implementa măsuri pentru prevenirea...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro