Cel mai utilizat avion de luptă al SUA, vulnerabil la atacurile hackerilor
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Hackerii pot accesa usor sistemele avioanelor F-15
Hackerii pot accesa usor sistemele avioanelor F-15
O echipă de hackeri a reușit, în vara acestui an, să acceseze sistemul de operare al unui avion de luptă F-15, în timpul unui test care. Succesul acestui test a reușit să creeze o oarecare panică în rândul forțelor aeriene americane.

A fost pentru prima dată când cercetători externi au avut acces fizic la sistemul critic al avioanelor F-15, pentru a căuta punctele vulnerabile, scrie Washington Post citat de National Interest.

Hacckerii au efectuat o mare varietate de atacuri cibernetice printre care și injecția de malware dar au atacat sistemul și fizic cu șurubelnițe și clești. În urma acestui test, cutia care ar fi trebuit să asigure securitatea circuitelor electronice, fusese deschisă iar cablurile atârnau din ea.

Un lucru bun tot a fost înregistrat. Față de alți ani în care civilii nu erau implicați în astfel de teste, de această dată armata amerciană a permis acest lucru.

Surprinzătoarele avioane de atac ale Japoniei! Aviz Rusiei

Mai mult reprezentanții US Air Force sunt convinși că cei mai buni hackeri din SUA trebuie să poată avea acces pentru a testa cât de vulnerabile sunt aceste sisteme.

Specialiștii spun că în condițiile în care programele pentru aceste avioane au milioane de linii de cod care trebuie testate la sânge, altfel cei care nu pot doborâ cu muniție aceste avioane vor putea să le scoată din uz numai cu un click.

Chiar și după 40 de ani de când sunt în serviciul Forțelor Aeriene ale SUA, avioanele F-15 sunt principalele aerobave folosite în luptele aeriene dar care nu demult au fost victimele unui atac cbernetic.


Începând cu 2014, hackerii nord-coreeni, s-au infiltrat într-un computea din rețeaua care aparține firmei aerospațiale a Coreei de Sud.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel