Directorul general al McDonald's, Chris Kempczinski, întrebat dacă lanțul de magazine va investi în tehnologie pentru a reduce cerințele de forță de muncă, a declarat că automatizarea nu va fi soluția pentru a rezolva problema. Utilizarea roboților în industria de catering nu este întotdeauna fezabilă, a spus el.
Potrivit unui raport din iunie al companiei financiare BTIG, precizia comenzilor vocale din mașină la 24 de restaurante McDonald's din Illinois a fost sub 80%, cu o toleranță minimă de 95%.
Directorul general al McDonald's, Chris Kempczinski, a declarat că beneficiile economice ale soluțiilor robotizate nu depășesc întotdeauna investiția în infrastructura legată de utilități, potrivit Restaurant Dive.
"Ideea cu roboții și toate celelalte, deși este bună pentru titlurile din mass-media, pentru știri de senzație sau pentru a speria populația, nu este practică pentru marea majoritate a restaurantelor", a spus Kempczinski. - ”Oricum, nu va deveni prea curând o soluție universală la problema forței de muncă", a adăugat omul de afaceri.
Potrivit directorului general al McDonald's, operatorii folosesc informațiile despre clienți pentru a stabili un program cât mai potrivit pentru angajați și pentru a reduce nevoia de forță de muncă. Lanțul a găsit o formulă pentru a calcula numărul de angajați necesar, a adăugat Chris Kempczinski.
Mulți dintre cei care dețin franciza McDonald's au majorat salariile și au introdus noi beneficii în timpul pandemiei pentru a încuraja angajarea și a păstra angajații actuali. Prezența în restaurantele lanțului a crescut cu 16,7% în iunie, comparativ cu aceeași perioadă din 2021 și cu 0,6% mai mult decât în 2019.
Potrivit Placer.AI, vizitele la restaurantele fast-food în 2022 au crescut cu doar 5,9%. În cazul în care restaurantele McDonald's nu sunt dotate cu personal adecvat, compania ar putea să nu poată face față cererii în creștere.
McDonald's a raportat o pierdere de 1,2 miliarde de dolari în raportul său financiar pentru al doilea trimestru, din cauza retragerii de pe piața rusă. Pe 16 mai s-a aflat că lanțul american va părăsi în cele din urmă Rusia și va vinde afacerea. Alexander Govor, care la 12 iunie a relansat restaurantele sub noul nume "Gustos și atât", a devenit proprietar.
Citește și Experții americani: Inteligența artificială are ceva similar intuiției umane
Un grup de cercetători de la Universitatea din California, Los Angeles, de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts și de la Institutul Național de Sănătate din SUA au descoperit că inteligența artificială poate imita procesele de gândire umane și poate înțelege înțelesul unor cuvinte complexe. Oamenii de știință au prezentat experimentele lor într-un articol publicat în revista Nature Human Behaviour.
Experții americani au studiat un sistem de inteligență artificială care a fost utilizat pe scară largă în ultimii ani pentru a analiza semnificațiile cuvintelor. Rețeaua neuronală "citește" materiale de pe internet și analizează conținutul. În cazul în care cuvintele apar frecvent împreună (cum ar fi "masă" și "scaun"), sistemul înțelege că semnificațiile lor sunt legate. Inversul este, de asemenea, adevărat - dacă perechea este rar folosită împreună, AI va presupune că semnificațiile sunt diferite.
Co-autorul studiului, Idan Blank, profesor asociat de psihologie și lingvistică la Universitatea din California, a explicat că sistemul are o limitare - similaritatea valorilor este determinată de un număr - iar gândirea umană este mult mai complexă și mai detaliată.
Dacă o persoană ar compara un delfin și un aligator, animalele ar fi similare în diferite grade - în funcție de parametrii comparației, a spus Blank. Acestea sunt aproximativ similare ca mărime, dar foarte diferite în ceea ce privește gradul de pericol pe care îl reprezintă pentru oameni. În acest fel, oamenii iau în considerare contextul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...