CEZ a plătit în euro pentru gazele livrate de Gazprom
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Foto: Mitya Aleshkovsky / Flickr
Foto: Mitya Aleshkovsky / Flickr
Compania cehă de utilităţi CEZ a efectuat plata scadentă pentru gazele ruseşti în euro, a anunţat vineri un purtător de cuvânt, refuzând să ofere detalii suplimentare, transmite Reuters.

"Am făcut plata în euro, în linie cu recomandările Comisiei Europene. Nu comentăm în privinţa detaliilor", a declarat oficialul CEZ.

România dorește colaborarea cu Shell pe zona gazelor naturale lichefiate

După ce Rusia a cerut cumpărătorilor străini să plătească în ruble pentru gazele livrate, în caz contrar riscând să le fie întreruptă aprovizionarea, unele guverne şi firme din UE au cerut instrucţiuni detaliate de la CE privind posibilele soluţii de plată pentru gazele naturale, un combustibil utilizat la încălzirea locuinţelor, producţia de electricitate şi funcţionarea uzinelor din Europa.

Potrivit Comisiei Europene, sancţiunile UE nu împiedică firmele să-şi deschidă conturi la o bancă desemnată şi firmele pot plăti pentru gazele ruseşti, atât timp cât o fac în moneda convenită în actualele lor contracte şi declară tranzacţia finalizată când este achitată în acea monedă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel