China a pus gând rău propriilor companii! Planuri malefice
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Parcă ar fi un război declarat companiilor din acest domeniu
Parcă ar fi un război declarat companiilor din acest domeniu
Autoritățile chineze pregătesc măsuri care ar trebui să împiedice start-up-urile tehnologice locale să atragă fonduri străine și le-ar îngreuna accesul la bursele străine, relatează Financial Times.

Lista neagră ar putea fi publicată în decembrie. Aceasta va include start-up-urile care utilizează structura VIE și care au legătură cu utilizarea datelor și care ar putea reprezenta o amenințare la adresa securității naționale a țării.

VIE este o structură juridică care nu oferă o participație deplină în capitalul unei societăți. Ea este folosită de o serie de socități din China pentru a ocoli restricțiile interne privind investițiile străine. De exemplu, printre firmele cu o astfel de structură se numără Alibaba și Tencent. După cum constată Financial Times, nu este prima lovitură aplicată de autoritățile de la Beijing propriilor companii.

Anterior, autoritățile de reglementare chineze au cerut ca serviciul de taxi DiDi să elaboreze un plan de retragere de la Bursa de Valori din New York. Conducerea țării dorește ca managementul DiDi să retragă compania de pe bursă din cauza îngrijorărilor legate de scurgerile de date sensibile. Ca urmare, compania a cedat sub presiune și și-a anunțat ieșirea de pe bursă.

Citește și Evergrande a depășit termenul de plată iar Kaisa vine și mai aruncă gaz pe foc

Citește și China și-a ieșit din fire, declarând că totul este ”o manipulare politică”

Citește și Previziuni 2022. Pericole LA TOT PASUL pentru piețele de capital

Pe de altă parte, China va cere companiilor din domeniul tehnologic care vizează listarea la Bursa din Hong Kong să se supună unor teste de rezistență la atacuri cibernetice. Ultimatumul vine în urma unor controale mai stricte asupra informațiilor colectate de giganții din domeniul tehnologiei, relatează Bloomberg.

Înainte de o IPO (ofertă publică inițială), companiile vor trebui să obțină aprobarea Administrației pentru Securitate Cibernetică din China. Noile norme sunt rezultatul unei legislații extinse, care prevede acum cerințe privind securitatea și confidențialitatea datelor pe internet. Guvernul intenționează să monitorizeze respectarea de către companiile private a măsurilor de securitate cibernetică adoptate.

Companiile chineze de internet care colectează date și care sunt importante pentru securitatea națională vor trebui, de asemenea, să ceară aprobarea autorităților înainte de orice operațiuni de amploare, precum fuziuni și restructurări. Fără aprobarea autorităților de reglementare, giganții din domeniul tehnologiei nu vor putea să își stabilească sedii în străinătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel