China, din nou în alertă din cauza unui cuplu infectat
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Chinezii au intrat în alertă
Chinezii au intrat în alertă
Sute de zboruri și călătorii cu trenul au fost anulate, școlile au fost închise și au fost reintroduse testele în masă în încercarea de a opri răspândirea virusului. 

Noi cazuri au fost raportate în provinciile Gansu și Hubei, precum și în regiunile autonome Mongolia interioară și Nigxia.
Deoarece în China nu este permisă efectuarea de teste la domiciliu, au fost efectuate controale guvernamentale pentru a obține o imagine clară și precisă a locului de origine a virusului - și a direcției în care se îndreaptă acesta.

Autoritățile chineze au menținut o abordare strictă de tip "zero-Covid", cu închiderea granițelor și izolări specifice, chiar și în timp ce alte națiuni de pe glob ies încet-încet din restricțiile impuse de pandemie.

Cel mai recent focar pare să fi pornit de la un cuplu în vârstă care făcea parte dintr-un grup de turiști.

Cuplul, Doi profesori universitari pensionați, și-a început turul în Shanghai, înainte de a se îndrepta spre Xi'an, în provincia Gansu, și apoi spre Mongolia interioară.

Multe dintre noile cazuri raportate sunt direct legate de itinerariul lor de călătorie, trecând prin cel puțin cinci provincii, inclusiv Beijing.

Pe lângă restricțiile de călătorie instituite, au fost închise toate locurile turistice, locurile pentru sport și de divertisment din zonele respective, precum zone unde se află doar locuințe.

COVID-19. Ultima ȘANSĂ a OMS pentru a afla adevărul despre pandemie

Regiunea Lanzhou din nord-vestul Chinei, cu o populație de peste patru milioane de persoane, a ordonat locuitorilor săi să nu iasă din casă decât dacă este absolut necesar.

Cei care doresc să plece pentru la muncă sau pentru a cumpăra produse de bază trebuie să prezinte un test negativ ca dovadă a statutului pentru a li se permite să iasă.

Alte orașe și localități din regiunea Mongolia interioară au început să urmeze aceleași reguli.

Joi au fost confirmate 28 de noi cazuri, mai mult decât dublu față de cele 13 cazuri din ziua precedentă, care, deși sunt mici în comparație cu alte națiuni ale lumii și în perspectiva populației Chinei de 1,4 miliarde de locuitori, sunt totuși suficiente pentru a impune politica de toleranță zero față de virus.

În Beijing s-au înregistrat șase cazuri locale cu varianta Delta, ceea ce sporește dilema și vigilența în jurul virusului, în contextul în care Jocurile Olimpice de iarnă vor avea loc în februarie 2022.

Vaccinurile de rapel au fost distribuite în oraș, grupurile implicate în planificarea, organizarea și funcțiile operaționale ale jocurilor fiind o prioritate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...


pixel