Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Potrivit unui comunicat dat publicităţii de Ministerul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior al Ungariei, Péter Szijjártó a precizat la finalul celei de-a 15-a întâlnire cu consilierul de stat Wang Yi, director al Comisiei centrale pentru Afaceri Externe a Partidului Comunist Chinez, că Ungaria a beneficiat mult în urma cooperării.
"De opt ani şi jumătate depunem eforturi pentru ca relaţia dintre Ungaria şi Republica Populară Chineză să devină cu adevărat strategică, cu adevărat cuprinzătoare şi cu adevărat un parteneriat", a afirmat şeful diplomaţiei ungare, care a adăugat: Datorită acestei cooperări, Ungaria a putut începe campania de vaccinare mai devreme decât media europeană în timpul pandemiei cu noul coronavirus. Iar acum, când lumea este într-o criză de război, relaţia dintre cele două ţări se dovedeşte a fi, de asemenea, una strategică. Din motive de mediu, în Europa s-a luat decizia politică de ecologizare a sectorului transporturilor, ceea ce necesită maşini electrice şi acumulatoare, iar liderii de piaţă, în acest din urmă domeniu sunt companiile din Est, inclusiv cele chinezeşti.
Péter Szijjártó a calificat drept reuşite negocierile care în ultimii ani au avut ca rezultat acorduri privind investiţiile chineze care au adus în Ungaria cele mai moderne şi cele mai ecologice tehnologii, creând mii de locuri de muncă."Să nu uităm că în cel mai întunecat an al economiei globale am reuşit să anunţăm cea mai mare investiţie din istoria economiei ungare. Iar în prezent se desfăşoară o serie de negocieri cu patru mari companii din China care, odată încheiate, ar putea aduce în Ungaria investiţii noi de 8-10 miliarde de euro", a explicat Szijjártó.
În acest context, politicianul de la Budapesta a salutat sprijinul acordat de Beijing pentru stimularea investiţiilor, precum şi extinderea schimburilor comerciale bilaterale care au atins, anul trecut, 12 miliarde de dolari. În plus, se dezvoltă şi cooperarea în domeniul agriculturii, drept urmare Ungaria deţine cel mai mare număr de licenţe de import pentru produse alimentare din regiunea Europei Centrale în ţara din Asia de Est, a subliniat Péter Szijjártó, care a menţionat: Este o întrebare cheie, unde se vor întoarce mai întâi turiştii chinezi după restricţiile cauzate de pandemie şi a amintit că până în acest moment autorităţile au aprobat operatorilor de turism chinezi organizarea unor excursii de grup în doar două ţări europene. Ungaria este una dintre acestea şi singura ţară din UE care are deja cinci zboruri pe săptămână spre şi dinspre China.
Şeful diplomaţiei ungare a mai afirmat că războiul din Ucraina are un impact extrem de negativ asupra Ungariei şi Europei şi, prin urmare, Guvernul este interesat în încheierea conflictului armat cât mai curând posibil. "Vestea bună este că chinezii sunt pregătiţi să acţioneze în vederea păcii şi putem lucra împreună în cadrul marilor organizaţii internaţionale pentru a aduce pacea în Ucraina cât mai curând posibil, pentru că dacă va fi pace cât mai repede, cu atât vom putea salva mai multe vieţi", a conchis Péter Szijjártó.
Citește și Ungaria are cele mai mici prețuri la electricitate şi gaze naturale din UE
Deşi în luna ianuarie diferenţa dintre preţurile rezidenţiale din Ungaria şi cele din Europa la electricitate şi gaze naturale au continuat să se reducă, tarifele din Ungaria la electricitate şi gaze naturale sunt în continuare cele mai mici din UE, a anunţat portalul ungar de ştiri economice "Világgazdaság", pe baza datelor furnizate de VaasaETT din Finlanda.
Motivul reducerii decalajului se datorează faptului că în timp ce tarifele din Ungaria sunt fixe, în alte ţări de pe continent acestea urmează mai mult sau mai puţin preţurile pieţei, care în ultima vreme au scăzut. Chiar şi aşa, există o diferenţă uriaşă între tarifele practicate de diferitele capitale. Budapesta, oraşul cel mai bine clasat din UE, are preţul de 9 eurocenţi, faţă de care, doar Kiev, care nu este în UE, are tarife mai mici, de 4 eurocenţi. ....
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...