China va iesi intarita din razboiul comercial cu Statele Unite
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Statele Unite vor ajuta China sa devina stat independent, sustine agentia Bloomberg, subliniind ca obiectivul Beijingului este de o dobandi independenta economica fata de Washington. 

Presedintele Donald Trump a decis ca Beijing se teme de deteriorarea relatiilor cu Washingtonul, dar greseste. China este cu totul altfel decat isi imagineaza liderul de la Casa Alba, iar tactica lui in privinta Chinei nu va aduce rezultatele dorite. Trump crede ca tarifele vamale impuse in relatia comerciala cu Bejing va zdruncina puternic economia chineza si ca, in aceste conditii, presedintele Xi Jinping va ceda pentru ca Trump sa revina asupra deciziei sale. In realitate insa, presedintele american greseste profund, considera Bloomberg.

Strategia economica a Beijingului vizeaza inlocuirea tehnologiilor straine cu produse din productia proprie. Spre exemplu, iPhone-urile americane sa fie inlocuite cu telefoane Xiaomi, iar automobilele Buick cu Geely. Obiectivul Chinei, scrie agentia citata, este de a crea o puternica industrie a tehnologiilor avansate, competitive pe plan international, pentru ca, intr-un final, sa-l inlature pe concurentii straini atat in interiorul tarii, cat si in afara granitelor ei. Din aceasta perspectiva,Chinarestrictioneaza participarea altor tari in economia ei.

Pe acest fundal, razboiul comercial se transforma intr-un paravan, oferind Beijingului un argument in plus pentru a sustine companiile nationale si pentru a inlatura mediul de afaceri strain. Ceea ce nu inseamna ca autoritatile chineze nu vor discuta cu americanii situatia creata. Beijing intelege ca, din punctul de vedere al perspectivelor de crestere economica, va avea de castigat de pe urma unei colaborari reciproce cu SUA. In ultima instanta, o astfel de cooperare ii ofera acces la tehnologiile si consumatorii americani. In orice caz, in pofita razboiului tarifelor vamale si a tensiunilor cu SUA, China este multumita de politica pe care o promoveaza, concluzioneaza Bloomberg. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

De ce americanii vor să interzică TikTok

TikTok și proprietarul rețelei de socializare,...

Porturile belgiene, invadate de mașini electrice chinezești

Consecință a volumului impresionant de producție al...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel