Producţia de ţiţei a României continuă să scadă
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
De ce atâta supărare, mai ales că nu este o noutate? Pentru că Beijingul spera că relațiile dintre cele două țări se vor înscrie, în sfârșit, pe o linie de normalitate, după un aparent dezgheț pe zona de schimburi comerciale. La începutul lunii ianuarie, China a decis, într-un gest considerat de unii de bunăvoință, iar de alții doar praf în ochi, să ridice restricțiile impuse exporturilor de cărbune australian, dar certurile continuă în privința importurilor de vin, carne de vită, orz, fructe de mare și lemn.
Wang Shouwen, viceministrul chinez al comerțului, și-a exprimat nemulțumirea față de atitudinea autorităților de la Canbera, în cadrul unei întrevederi pe care a avut-o, la Beijing, cu un oficial australian cu o zi înainte ca Australia să promită, invocând preocupări legate de securitate, să deconecteze TikTok, platformă de social media deținută de compania chineză ByteDance, de pe toate dispozitivele deținute de guvernul federal.
În timpul întâlnirii, dl Wang a îndemnat Canberra să "ofere un mediu de afaceri corect, deschis și nediscriminatoriu pentru companiile chineze". Comentariile sale au reluat ceea ce au declarat oficialii ministerului chinez de externe cu privire la decizia SUA de a supune cererea la o examinare suplimentară.
"Relațiile economice și comerciale dintre China și Australia se află într-un punct important de stabilizare și îmbunătățire", a declarat Wang, făcând în același timp apel la o comunicare și o coordonare sporite pentru a contribui la rezolvarea problemelor. Oficialii australieni și chinezi urmează să se întâlnească în această săptămână la Organizația Mondială a Comerțului pentru a discuta despre modalitățile de normalizare a comerțului.
Directorul executiv al gigantului minier australian BHP, Mike Henry, și viceministrul chinez de externe Xie Feng s-au întâlnit pe 27 martie, a declarat marți Ministerul chinez de Externe într-o declarație separată. Acesta și-a exprimat speranța că BHP va contribui mai mult la îmbunătățirea relațiilor, în special în domenii noi, cum ar fi schimbările climatice și energia nouă.
Citește și China impune un plafon de preț la litiu. Este, acolo, un adevărat război pe piața auto
Potrivit unor surse din apropierea acestui dosar, plafonul de preţ ar fi fost convenit marţi de un grup de aproximativ 10 companii, printre care se numără Tianqi Lithium şi Ganfeng Lithium, care s-au întâlnit cu ocazia unei conferinţe care a avut loc la Nanchang, sudul Chinei. Sursele au dorit să îşi păstreze anonimatul având în vedere că este vorba de un subiect sensibil care a fost discutat la o reuniune cu uşile închise.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...