Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Ministerul american la Comerțului a precizat că noile măsuri punitive decise de administrația americană împotriva Huawei vor distruge capacitatea grupului chinez de a dezvolta semi-conductori în străinătate grației tehnologiei SUA. Potrivit aceleași surse, Washington va face tot posibilul pentru a limita prezența pe teritoriul Statelor Unite a gigantului chinez al telecomunicațiilor, acuzată că este mână în mână cu autoritățile de la Beijing și, prin urmare, reprezintă un risc de spionaj.
Secretarul american al Comerțului, Wilbur Ross, a explicat că, deși se află pe lista neagră împreuă cu toate cele 114 filiale ale sale, Huawei a continuat să încalce legislația americană reușind, prin manevre abile, să-și exporte produsele, fără a solicita licență specială, așa cum ar fi fost normal.”În pofida tuturor restricțiilor, Huawei a continuat să utilizeze programe informatice și tehnologie americane pentru a dezvolta semi-conductori, punând, astfel, în pericol securitatea națională a SUA”, a declarat Ross.
Acum, China se pregătește că răspundă cu aceeași monedă. Publicația Global Times susține, citând surse bine informate, că, în vizorul autorităților de la Beijing, au intrat Apple, Boeing și Qualcomm. ”Dacă nu se va limita doar la vorbe și va trece efectiv la fapte, respectivele companii americane vor avea ceva de suferit. Dacă ne gândim doar la Boeing, situația financiară a constructorului american de avioane depinde foarte mult de comenzile venite din partea opratorilor aerieni din China. Ar fi vorba, printre altele, de un contract pentru 100 de aparate”, a comentat omul de afaceri Kyle Shostak, de la fondul american Principal Investors.
Citește și Donald Trump amenință China. Economisim 500 miliarde de dolari
În ceea ce privește Apple și Qualcomm, vânzările lor în China reprezintă între 10% și 20% din volumul total de livrări. În plus, sancțiunile chineze vor afecta segmentul micilor întreprinzători din SUA, puternic dependent de producătorii și furnizorii chinezi de componente sau produse finite. Și, nu în ultimul rând, a punctat Shostak, efectul ripostei Beijingului se va răsfrânge asupra marilor fonduri americane de investiții, care au pompat fonduri importante pe piața de obligațiuni a Chinei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...