China se rățoiește la SUA: Aveți grijă ce spuneți despre Beijing
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Dialogul dintre cele două părți devine tot mai tensionat
Dialogul dintre cele două părți devine tot mai tensionat
Într-o convorbire telefonică cu șeful Pentagonului, Lloyd Austin, ministrul chinez al Apărării, Wei Fenghe, a îndemnat Washingtonul să-și cântărească vorbele, pentru a nu păta reputația Beijingului din cauza situației din Ucraina, susține cotidianul chinez Global Times.

"China îndeamnă Statele Unite să nu lanseze calomnii sau să amenințe China în legătură cu problema Ucrainei", i-a spus Wei Fenghe omologului său american, potrivit publicației.

În plus, potrivit Global Times, șeful diplomației de la Beijing a cerut SUA să "înceteze provocările militare pe mare". El a mai spus că Washingtonul "nu ar trebui să subestimeze hotărârea și capacitățile de care dispune China".

Publicația notează că discuția a fost inițiată de partea americană. Purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării, John Kirby, a emis, de asemenea, un comunicat de presă în urma conversației dintre Wei Fenghe și Austin.

Potrivit textului, Austin și Wei Fenghe "au discutat despre relațiile de apărare dintre SUA și China, despre probleme de securitate regională", precum și despre operațiunea rusă din Ucraina, se arată în document.

Între timp, China a transmis Rusiei că va continua să extindă 'coordonarea strategică' cu aceasta indiferent de volatilitatea internaţională, a comunicat marţi Ministerul de Externe de la Beijing, transmite Reuters.

Citește și Germania trece la secret sprijinul oferit Ucrainei

Viceministrul de externe Le Yucheng a dat aceste asigurări luni ambasadorului rus în China, Andrei Denisov, precizează sursa citată.

Le Yucheng a evocat creşterea cu aproape 30% a schimburilor comerciale dintre cele două ţări în primul trimestru al anului drept o dovadă a 'rezilienţei şi puterii endogene' a cooperării bilaterale, afirmă comunicatul.

În discuţie a fost abordat şi subiectul Ucrainei. China a evitat să condamne Rusia pentru ofensiva din Ucraina, unde ONU afirmă că au fost ucişi peste 2.000 de civili de la declanşarea războiului la 24 februarie.

Rusia dezminte că ar viza civili în ceea ce numeşte a fi o 'operaţiune militară specială' în Ucraina. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...


pixel