Programul Prima Casă. Dumitru Nancu (FNGCIMM): Vom merge pe același același concept
Dumitru Nancu, directorul...
China vrea să aprobe în cursul lunii octombrie primul său vaccin în timp de Donald Trump se luptă cu autoritățile sanitare din SUA să fie aprobat un vaccin înainte de alegerile prezidențiale.
Diferența dintre SUA și China este că în cea de a doua, s-au vaccinat deja sute de mii de oameni, în ciuda riscurilor, notează Der Spiegel.
Patru candidați la trei companii farmaceutice din China - Sinovac, Sinopharm și CanSino - sunt supuși în prezent testelor din faza a III-a. Cu toate acestea, nici unul dintre aceștia nu a finalizat această etapă de testare finală și cea mai extinsă.
Dar, guvernul chinez a aprobat primul candidat pentru utilizare de urgență încă din vară și au urmat și altele. În primul rând, ar trebui să intre în joc persoanele cu un risc deosebit de mare de infecție. Printre primii care au fost vaccinați au fost mulți dintre oamenii de știință implicați în cercetarea SARS-CoV-2 care au testat evoluțiile pe ei înșiși, militari din Armata Populară de Eliberare sau personalul medical care intră în contact direct cu pacienții Covid 19.
Între timp, însă, grupul celor care sunt eligibili pentru vaccinare s-a extins considerabil. Potrivit rapoartelor media, au fost adăugate cadre de partid de rang mediu, oficiali guvernamentali și jurnaliști. New York Times a raportat în iulie că vaccinurile au fost oferite angajaților de stat înainte de călătoriile acestora în străinătate.
Covid-19. Un alt calvar după obținerea vaccinului
„Financial Times” intrat recent în posesia unui document oficial din China în care se cere companiilor și agențiilor guvernamentale să identifice grupuri țintă suplimentare. Propunerile includeau angajații din transporturi, școli, supermarketuri, închisori și case de bătrâni.
Un reprezentant de la Sinopharm a declarat în septembrie că 350.000 de chinezi au primit deja o astfel de „vaccinare de urgență”. Potrivit lui Yin Weidong, CEO al Sinovac, 90% dintre angajații săi au fost vaccinați până în septembrie. În plus, compania sa a furnizat autorităților locale ale orașului Beijing zeci de mii de doze. În lupta împotriva virusului, o atenție deosebită a fost acordată întotdeauna capitalei chineze.
Scopul: stabilirea imunității înainte de sezonul rece
Zheng Zhongwei reprezentant al Comisiei Naționale de Sănătate a a explicat recent la postul televiziunii de stat că această campanie de vaccinare silențioasă este pentru a face față înainte de începerea sezonului rece, în care virusul se poate întoarce: „Scopul este mai întâi imunizarea grupurilor de populație selectate, astfel încât să existe garanția că orașe întregi continuă să funcționeze. "
Participanții la această campanie sunt selectați în funcție de situația de risc și relevanța sistemului. Acest lucru nu trebuie confundat cu un test de fază III: scopul acestui test este de a verifica eficacitatea și siguranța unui vaccin.
Încă un vaccin intră în faza finală de testare
China nu este în prezent în măsură să efectueze astfel de teste în mod sensibil pe propriul teritoriu, deoarece virusul a fost de facto eradicat acolo: dacă oricum riscul de infecție este practic zero, nu este posibil să aflăm dacă un vaccin protejează efectiv împotriva infecției. Prin urmare, Sinopharm, Sinovac și CanSino își testează candidații în mai mult de o duzină de alte țări, inclusiv Peru, Argentina, Brazilia, Bahrain, Maroc, Arabia Saudită, Indonezia, Turcia și Emiratele Arabe Unite (EAU).
Geopolitică cu vaccinul
Aceste țări speră că participarea le va oferi acces preferențial la un vaccin în cazul în care unul dintre candidați se va dovedi a fi potrivit. Dacă se întâmplă acest lucru, influența geopolitică a Beijingului va crește considerabil. Cu câteva zile în urmă, Emiratele Arabe Unite au fost prima țară după China care a lansat un vaccin chinezesc pentru uz de urgență.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Dumitru Nancu, directorul...
Vicepreședintele Administrației...
Cred că de la Bucureşti sau Budapesta nu putem evalua cu...
Creșterea rapidă din ultimele trimestre pune presiune...
În ultimul an, prețul boabelor de cacao a crescut...
Banca Națională a României a...
Decizia vine în urma...
Președintele ales și-a transmis mesajul printr-o postare...
Agenţia Fitch a revizuit...
Totul devine prea scump pentru această țară europeană.
CEC Bank a listat vineri pe...
Dezamăgirea investitorilor a fost foarte mare.
Președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, o lege...
O criză „foarte, foarte...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Măsură esențială pentru reconfigurarea pieței energetice...
O reformă esențială, dar care...
Gazprom anunță că livrează gaze...
O companie sud-coreeană revoluționează industria...
Raiffeisen Bank International (RBI), cea mai mare bancă...
Negocierile pentru formarea...
Asociatia Nationala a...
Astăzi vă aducem în prim-plan cele mai importante...