În plus, va fi limitată, în egală măsură, construcția unor eficii cu o înălțime mai mare de 250 de metri. scrie Bloomberg. Autoritățile sunt îngrijorate de execuția lucrărilor din cauza unei supravegheri neglijente a muncitorilor, dar și a materiilor prime, uneori nu de foarte bună calitate.
„Au fost luate măsuri pentru siguranță. Clădirile prea înalte nu sunt suficient de eficiente și de multe ori sunt construite doar pentru că așa vor unii primari din marile orașe, care își permit astfel de investiții. Este ambiția, dar și capriciul lor. sunt adesea construite după capriciul primarilor din orașe ”, a declarat pentru Bloomberg, profesorul Qiao Shitong, de la Universitatea din Hong Kong.
De asemenea, comisia a decis că, pe viitor, clădirile de peste 100 de metri trebuie să corespundă strict dimensiunii orașului și siguranței împotriva incendiilor. În total, există doar zece clădiri de peste 500 de metri în lume, dintre care cinci sunt în China, inclusiv cea mai înaltă din țară, Turnul Shanghai de 632 de metri.
Citește și Panică la Shenzhen. Se clatină zgârie-norii în China VIDEO
La mijlocul lunii mai, blocul turn SEG Plaza, de 355 de metri, din centrul orașului Shenzhen, s-a înclinat, după ce s-a zgâlțit puternic, spre disperarea tuturor celor atât în interiorul, cât și în exteriorul clădirii. Autoritățile locale au apreciat că incidentul a fost provocat de curenții de aer ce trec prin tunelurile din subteran ale metroului, dar și a diferenței de termperatură de afară și din incinta blocului.
S-au dat asigurări că nu există nici un pericol, dar pentru orice eventualite, clădirea a fost închisă până la finalizarea tuturor verificărilor. uită în 2000, nu este periculoasă, dar intrarea în zgârie-nori a fost închisă până la finalizarea inspecției.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar al României...
Gigantul rus Gazprom caută să majoreze preţurile...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Prețurile petrolului au fost...
BNR a publicat cursul valutar...
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Sindicatul inginerilor de la...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.