Chinezii au făcut o descoperire FANTASTICĂ legată de SARS-CoV-2

Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Rusia va testa cosmonauții care se întorc de pe Stația Spațială Internațională
Rusia va testa cosmonauții care se întorc de pe Stația Spațială Internațională
Pandemia de COVID-19 a pornit din China, unde, în decembrie 2019 a fost descoperit primul caz de ceea ce, la momentul respectiv, s-a considerat a fi o pneumonie atipică, extrem de agresivă și rebelă. Așa au descris, atunci, experții chinezi boala provocată de virusul care, ulterior, a primit numele de SARS-CoV-2. Și iată că acum, când țările lumii iar măsuri drastice împotriva variantei OMICRON, care stârnește tot mai multă panică, China anunță că a găsit un anticorp universal, eficient împotriva tuturor tulpinilor coronavirusului.

În urma unei analize a anticorpilor împotriva virusului SARS-CoV-2 produși de persoanele care au făcut o formă gravă a bolii COVID-19, oamenii de știință chinezi au descoperit anticorpul universal 35B5, eficient împotriva tuturor tulpinilor acestui coronavirus. Descoperirea a fost publicată în biblioteca digitală bioRxiv. 

"Imaginile pe care le-am obținut au arătat că molecula 35B5 se leagă de o parte a proteinei S a coronavirusului care nu se schimbă efectiv pe măsură ce SARS-CoV-2 evoluează. Acest lucru permite ca respectivul segment să fie folosit nu doar pentru crearea de anticorpi, dar și pentru dezvoltarea unui vaccin universal împotriva tuturor tulpinilor de coronavirus", se arată în lucrarea științifică. 

Anticorpul 35B5 a fost identificat în cadrul unui studiu pe scară largă, care a presupus prelevarea de probe de anticorpi de la bolnavi cu forme severe de COVID-19. Atenția experților s-a concentrat pe locurile atacate de virus. 

Experimentele au arătat că 35B5 a fost la fel de eficient împotriva tulpinilor beta și delta. Acțiunea anticorpului a fost deja testată pe șoareci: a protejat toate rozătoarele de deces și de leziuni pulmonare grave. Autorii articolului precizează că alte tipuri de anticorpi selectați pentru experiment nu au prezentat aceeași eficiență împotriva tuturor tulpinilor, efectul lor slăbind după mutația coronavirusului.

Citește și Unul dintre jucătorii de rugby întorși din Africa de Sud, confirmat cu SARS-CoV-2

Citește și Tulpina Omicron ar fi apărut prima dată în Nigeria. Ce spun experții

Imaginile de microscopie electronică au arătat că 35B5 se leagă de o parte a proteinei S a coronavirusului care rămâne, practic, neschimbată în toate mutațiile cunoscute ale SARS-CoV-2.

Cel puțin 23 de țări din întreaga lume au anunțat cazuri de infectare cu varianta OMICRON, iar numărul lor va crește, fără îndoială, a anunțat directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adanom Gebreyesus.

În același timp, OMS nu consideră că este nevoie de un nou vaccin împotriva coronavirusului. Potrivit OMS, nu s-a dovedit încă o scădere a eficacității vaccinurilor existente împotriva tulpinii OMICRON. Organizația consideră că vaccinurile trebuie pur și simplu să fie perfecționate pentru a fi mai eficiente împotriva noii variante.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Lingouri de aur / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Sebastian Burduja. Foto: Crisan Andreescu
Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia
Copil
Lucrător din industria petrolieră / FOTO: Freepik

Grupul MOL a semnat o înţelegere cu Kazmunaygas

Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...

Trenul nou a rămas în gară
Industrie. Foto: Pexels.com
Nvidia / FOTO: Freepik
LM 400 / FOTO: Flichr

Lockheed Martin lansează un nou vehicul spațial

Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...


pixel