Chinezii au făcut-o! Nu vezi o așa MINUNE oriunde în lume VIDEO
Autor: Simona Haiduc | 02 ian 2022, 15:43
Ceva deosebit și surprinzător
Ceva deosebit și surprinzător
La Shanghai a fost deschisă o parte a complexului multifuncțional "1.000 de copaci", inspirat dintr-una dintre cele șapte minuni ale lumii. Potrivit publicației de specialitate Dezeen, ansamblul de clădiri reproduce, oarecum, Grădinile Suspendate ale Semiramidei din Babilon.

Proiectul a fost conceput de studioul designerului britanic Thomas Heatherwick pentru dezvoltatorul Tian An. Complexul a fost amplasat nu departe modernul cartier M50 și de parcul central al orașului și, în varianta finală, va ocupa 300.000 de metri pătrați. Construcțiile vor fi folosite ca spații locative, restaurante, muzee și galerii de artă. 

Aspectul special este conferit complexului de coloanele pe care sunt plantați 70 de specii diferite de arbori. Conform realizatorilor acestui proiect, complexul va număra mii de astfel de structuri, fiecare fiind dotată cu un sistem de udare automată.

Guvernul din Shanghai se așteaptă ca cea de-a doua fază a proiectului să fie finalizată în 2023. Peste doi ani, muncitorii vor finaliza un ansamblu similar, dar mai înalt, de clădiri și coloane cu copaci, care va fi legat, prin aer și prin pământ, de primul complet printr-un pod acoperit suspendat și printr-un tunel. 

Dezvoltatorii au precizat că ambele părți ale complexului sunt situate pe locul unei foste mori de făină. Clădirea morii a fost păstrată și integrată în compoziția generală, iar vechea clopotniță a fost transformată într-un lift pentru excursii.

Recent, biroul de arhitectură francez Mathieu Forest Architecte a prezentat un proiect sub formă de cuburi de gheață, aflat pe ultima sută de metri de executare, pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2022. Clădirea, numită Xinxiang, va servi drept centru de turism cultural în Shanghai, scrie ArchDaily.

Citește și 

Structura este formată din nouă cuburi translucide, fiecare cu o înălțime de 17 metri. Panourile de sticlă ale fațadelor sunt suspendate pe cabluri din oțel inoxidabil, astfel încât structura de susținere să nu fie vizibilă. Clădirea poate avea un aspect diferit în funcție de unghiul de vedere, de momentul zilei, de anotimp și de vreme.

"Complexul "schimbător" va fi de un alb orbitor într-o zi senină, gri și opac într-o zi noroasă. În plus, textura panourilor va reflecta soarele și norii și va crea un efect de îngheț. Pe timp de noapte, fațadele "cuburilor de gheață" vor radia o lumină uniformă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Fluxul de petrol oprit de ucraineni spre Europa se reia

Rusia se pregătește să reia fluxurile de petrol printr-o...

Rușii caută febril arme pentru războiul cu Ucraina

O navă comercială care face obiectul sancțiunilor...

Un studiu tulburător arată cât de toxică este apa de ploaie

Apa de ploaie de pe Pământ nu poate fi consumată în...

S-a speriat ROBOR de Isărescu? Indicele la trei luni scade

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se...

Alro a înregistrat o cifră de afaceri în creştere cu 39%

Grupul Alro, unul dintre cei mai mari producători de...

Decizii importante pentru români, pe masa Guvernului

Proiectele de acte normative care au fost înscrise pe...

Domino's Pizza s-a făcut de rușine în patria pizzei

Socotelile companiei Domino's Pizza s-au încurcat foarte...

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?