Cîțu, despre un eventual LOCKDOWN: ”Măsurile există, resursele bugetare există”

Autor: Matei Ion
Data publicării:
Florin Cîțu și Sorijn Cîmpeanu
Florin Cîțu și Sorijn Cîmpeanu
Premierul Florin Cîţu a anunţat, marţi, că sprijinul financiar pentru părinţii care sunt nevoiţi să stea cu copiii acasă, în eventualitatea închiderii şcolilor din cauza creşterii numărului de cazuri de COVID-19, va fi reluat.

"Eu am spus că vreau să fie prezenţă fizică şi în continuare vom face totul pentru a avea prezenţă fizică în anul şcolar 2021-2022. Bineînţeles că dacă mergem în această direcţie şi vor fi şcoli sau clase închise şi părinţii trebuie să stea acasă, avem o măsură pe care am aplicat-o anul trecut, aceea de a susţine financiar, era o parte din salariul mediu brut, 75% parcă era. vom reintroduce această măsură pe perioada în care părinţii trebuie să stea acasă cu copiii dacă se închid şcolile. E vorba de părinţi care nu sunt în telemuncă şi aşa mai departe. Măsurile există, le-am folosit şi anul trecut, le putem folosi şi anul acesta. Resursele bugetare există”", a menţionat Florin Cîţu.

Prim-ministrul Florin Cîţu a estimat, marţi, că necesarul de paturi ATI pentru COVID-19 ar putea creşte la 2.000 şi a cerut factorilor responsabili să pregătească un plan, astfel încât să poată asigura locuri la secţiile de terapie intensivă, în cazul în care va fi necesar.

Precizările au fost făcute în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii, la care participă şi reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică, managerii de spitale, şefii secţiilor ATI, UPU, reprezentanţii ISU şi cei ai ASSMB. La videoconferinţă sunt prezenţi, de asemenea, ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

"Nu cred că trebuie să mai stresez din nou cât de important este să avem, cât mai rapid, personalul şi secţiile ATI - cât mai multe locuri. Am spus 1.600. La cum evoluează, s-ar putea să avem nevoie de 2.000. Dar faceţi un plan - să poată foarte rapid să crească numărul, dacă este nevoie, de locuri în ATI COVID. Trebuie să înţelegem că suntem aici pentru pacienţi. Nu vreau să aud despre discuţii că 'nu este responsabilitatea instituţiei mele', 'nu este responsabilitatea mea'. Toţi suntem aici pentru pacienţi şi toţi suntem responsabili pentru ca aceştia să beneficieze de cele mai bune condiţii", a spus premierul.

Cîţu le-a cerut celor aflaţi la conducerea direcţiilor de sănătate publică "să nu mai stea în birouri" şi să discute cu managerii spitalelor, oferindu-le sprijin în asigurarea personalului şi a tratamentelor necesare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.

Stâlpi de înaltă tensiune / Foto: Freepik
Freepik.com
Robor

ROBOR a coborât sub nivelul de 7%

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.

Freepik.com
Cu lista la cumpărături

TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august

Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...

Foto: Freepik.com
Colaj foto
Ilie Bolojan
Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor
Salina Praid
Grevă / sursa foto: Freepik.com / EyeEm
David Popovici și Daniel Dines, CEO UiPath

pixel