Cîțu răspunde acuzațiilor lansate de Ciolacu: În pandemie ne-am împrumutat ieftin și am avut creștere economică de 6%
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Oameni pe stradă în timpul pandemiei
Oameni pe stradă în timpul pandemiei
EXCLUSIV
Florin Cîțu, fost premier al României, invitat la interviurile DCNews și DCBusiness, a răspuns întrebărilor formulate de Bogdan Chirieac și Mihai Ciobanu, pe teme legate de PNRR, reformele fiscale, ordonanța ticăloșiei cât și gradul de implicare a PNL în toate acestea.

Florin Cîțu, fostul prim-ministru al României, a adus critici și explicații asupra politicilor guvernamentale într-un interviu acordat DCNews și DCBusiness.

Fostul premier a răspuns și acuzațiilor lansate la adresa sa de către actualului prim ministru. Florin Cîțu a subliniat că în timpul mandatului său și al coaliției de guvernare, nu s-au introdus taxe sau facilități fiscale până în aprilie 2019. Cu toate acestea, ulterior au fost implementate măsuri fiscale care au afectat economia și cetățenii, inclusiv taxa pe boli și impozitele forfetare. Cîțu a evidențiat creșterea inflației, argumentând că aceasta se datorează taxelor și politicilor fiscale ale guvernului.

În ceea ce privește discuțiile în cadrul Partidului Național Liberal (PNL) cu privire la aceste politici, Cîțu a afirmat că acestea sunt abordate în forurile statutare ale partidului, cum ar fi Biroul Politic Național. El a menționat că a atras atenția asupra problemelor economice și a politicii fiscale în ședințele de partid, subliniind că prioritățile ar trebui să fie binele românilor și nu alte obiective mai mari.

În cadrul interviului, a fost abordată și îndatorarea crescută a țării în timpul pandemiei. Cîțu a explicat că în contextul crizei generate de COVID-19, guvernul a fost nevoit să ia împrumuturi pentru a face față cheltuielilor necesare pentru protecția și sprijinirea populației și economiei. El a subliniat că, în ciuda creșterii împrumuturilor, România a obținut finanțare la costuri reduse și a reușit să asigure plata pensiilor, salariilor și altor obligații, menținând totodată programe de sprijin economic pentru cetățeni și companii.

Florin Cîțu a vorbit despre măsurile luate în timpul pandemiei, dezvăluind că la preluarea guvernării în 2019, țara se confrunta cu rezerve de stat goale.

Acesta a explicat că în fața crizei iminente generate de pandemie, guvernul a fost nevoit să acționeze rapid și să ia măsuri on-off pentru a susține economia și cetățenii. Acest lucru a inclus creșterea împrumuturilor în 2020 pentru a asigura resursele necesare pentru achiziționarea de medicamente și echipamente medicale.

Cu toate acestea, Cîțu a subliniat că România a reușit să obțină finanțare la costuri mai reduse și să își mențină angajamentele financiare, inclusiv plata pensiilor și salariilor, în ciuda împrumuturilor în creștere. Guvernul a acționat pentru a reduce împrumuturile și deficitul bugetar în anii următori, cu o atenție deosebită acordată gestionării resurselor financiare și a cheltuielilor.

Aceste declarații vin în contextul în care economia mondială și cea românească continuă să se confrunte cu efectele pandemiei, iar perspectivele pentru revenirea economică rămân subiecte de dezbatere și acțiune guvernamentală.

Florin Cîțu a subliniat că, în ciuda provocărilor, guvernul a acționat responsabil și eficient pentru a asigura stabilitatea economică și financiară a țării într-un moment critic.

Mai multe detalii aflați din interviul de mai jos:


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Brașovul impune o nouă taxă de drum din cauza TIR-urilor

CJ Brașov a trecut la contramăsuri pentru a proteja...

Spania se confruntă cu o rată a șomajului în creștere

Contractelor temporare, precum și productivitatea...

Informaţia zilei de la Ministerul Muncii

Vestea zilei pentru seniori.

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel