Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din Transilvania
Autor: Matei Ion
Data publicării:
COD PORTOCALIU de inundații pe mai multe râuri din Transilvania
COD PORTOCALIU de inundații pe mai multe râuri din Transilvania
Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, o atenţionare Cod portocaliu de viituri, valabil pe râuri din judeţele Alba, Sibiu şi Hunedoara, până la ora 24:00.

Conform prognozei de specialitate, până la miezul nopţii, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, creşteri rapide de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie, pe râurile mici din bazinele hidrografice: Mureş - afluenţii de stânga aferenţi sectorului amonte S.H. Gelmar - aval S.H. Alba Iulia (judeţele: Alba, Sibiu şi Hunedoara) şi Cibin - afluenţii aferenţi sectorului amonte S.H. Cristian (judeţul Sibiu).

Fenomene hidrologice similare se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în bazinul hidrografic Sălişte (afluent al râului Cibin).

Cod galben de averse în zone din acest județ. Vineri după amiază

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel