Codul rutier. Permisul suspendat până în 2024
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Polițist verifică documentele unui șofer
Polițist verifică documentele unui șofer
Ministerul Afacerilor Interne a confirmat faptul că un sucevean are permisul suspendat până în anul 2024 și are de plătit cea mai mare amendă rutieră care a fost dată vreodată în România. Mai mult decât atât, bărbatul a și fost dat în judecată pentru distrugerea bunurilor poliției.

Agenții Poliției Rutiere din Suceava au aplicat cea mai mare amendă rutieră dată vreodată în România: 20.880 lei. Suma această i-a fost imputată unui tânăr șofer de 20 de ani din Siret. 

Șoferul mașinii a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor, așadar acesta a fost urmărit până a putut fi imobilizat.

Polițiștii l-au găsit vinovat pentru comiterea a numai puțin de 16 încălcări ale legii, în timp ce îl urmăreau.
"Nu este nici o greșeală, abaterile constând în viteză excesivă (mult peste 100 de km/h în localitate), neoprire la semnal sau deplasare pe contrasens, fiind înregistrate la ore diferite și la indicatori, kilometri diferiți, astfel că au fost cumulate", transmite MAI despre amendă record.

În plus, tânărul din Siret a fost trimis și în judecată pentru distrugere deoarece în timpul urmăririi a lovit o mașină de poliție. 

Odată cu aplicarea Legii nr. 203/2018, ne reamintim faptul că amenda încasată de tânărul sucevean poate fi plătită în termen de 15 zile calendaristice (nu lucrătoare) la jumătate din valoarea ei, adică 10.440 lei.

Codul Rutier este destul de VAG la acest capitol. Ce trebuie să știți

Reamintim că actul normativ care a modificat OG nr. 2/2001, ordonanța cu care se completează Codul rutier în vigoare, procesul-verbal de constatare a contravenției va cuprinde în mod obligatoriu: 

  • data și locul unde este încheiat; 

  • numele, prenumele, calitatea și instituția din care face parte agentul constatator; 

  • numele, prenumele, domiciliul și codul numeric personal ale contravenientului, descrierea faptei contravenționale cu indicarea datei, orei și locului în care a fost săvârșită, precum și arătarea împrejurărilor care pot servi la aprecierea gravității faptei și la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; 

  • indicarea actului normativ prin care se stabilește și se sancționează contraventia;

  • indicarea societății de asigurări, în situația în care fapta a avut că urmare producerea unui accident de circulație; 

  • posibilitatea achitării, în termen de 15 zile de la dată înmânării sau comunicării procesului-verbal, a jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ; 

  • termenul de exercitare a caii de atac și instanța la care se depune plângerea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...


pixel