Comisia Europeană amână decizia taxării importurilor de vehicule electrice chinezești
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Mașini / sursa foto: Freepik.com
Mașini / sursa foto: Freepik.com
Măsura care are ca scop protejarea producătorilor auto europeni va fi amânată, conform executivului blocului comunitar.

Comisia Europeană își va amâna decizia privind tarifele chinezești pentru vehiculele electrice până după alegerile europene din 9 iunie, a relatat miercuri publicația germană Spiegel, citând surse apropiate de acest subiect.

Tarifele provizorii, care ar fi trebuit să fie anunțate până pe 5 iunie, vor fi un șoc reprezentând noi costuri de miliarde de dolari pentru producătorii chinezi de automobile electrice.

Întârzierea are ca scop să mențină problema în afara perioadei de campanie electorală, a precizat Spiegel.

Investigația, lansată oficial pe 4 octombrie, poate dura până la 13 luni. Comisia Europeană ar urma să impună taxe antidumping provizorii la nouă luni de la începerea anchetei.

Comisia Europeană a avertizat trei producători chinezi de vehicule electrice că nu au furnizat suficiente informații pentru investigația sa antidumping, conform Reuters.

SUA a luat deja o măsură similară, când, în urmă cu două săptămâni a majorat până la 100% taxa vamală pentru importurile de mașini electrice din China. Conform Casei Albe, noua taxă va afecta importuri în valoare de 18 miliarde de dolari.

Ca răspuns, Ministerul chinez al Comerțului a declarat că noile măsuri vor „afecta grav atmosfera pentru cooperarea bilaterală” și a criticat ceea ce a caracterizat drept politizarea problemelor economice.

Totodată, președintele chinez Xi Jinping, într-o întâlnire recentă cu prim-ministrul olandez Mark Rutte, a spus că nicio putere nu poate opri ritmul progresului tehnologic al Chinei. „Crearea de bariere științifice și tehnologice și ruperea lanțurilor industriale și de aprovizionare vor duce doar la divizare și confruntare”, arată CNBC. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Foate firmele, obligate să accepte plata cu cardul

Începând cu 16 iunie, Legea 406/2023 impune firmelor,...

Revolut se pregătește să vândă multe acțiuni, înainte de IPO

Compania are în vedere să vândă acțiunile, în valoare de...

Noi beneficiari ai normei de hrană. Modificare a OG 26/1994

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Dan Vardie: "Mașinile diesel nu mai au viitor"

Dan Vardie, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi...


pixel